Slik reparerer en Heater Blower på en Toyota Previa

Viftemotoren på Previa roterer en fan når varmen & # 039; s slått på for å sirkulere varm luft fra varmeapparatet kjerne. Som motor aldre, det til slutt slites ned og begynner å svikte, eller slutter å fungere helt. Lav luftsirkulasjon fra ventilene i hytta er vanligvis en av de første tegn på skade på viftemotoren. Andre symptomer er viften kun arbeider med en innstilling og høyt klapring når det & rsquo; s slått på.

Bruksanvisning

1 Åpne tomt egg kartong og med en svart markør skrive følgende over fem av de tomme egg lommer: "kjølevæske reservoaret nøtter", "servostyring bolter", "varmeapparatet nøtter", "nedre dekselboltene" og "blower festeboltene. " Hver gang du fjerner alle bolter, plassere dem i deres tilsvarende plassering i egg kartong.

2 Fjern den negative kabelen fra batteriet. Fjern de to boltene som holder kjølevæske overløp flaske på siden av varmeapparatet. Skyv overløp flasken til høyre litt; flasken selv doesn & rsquo; t må fjernes.

3 Fjern de to boltene som forbinder den øvre og nedre varmeapparat boksen nær servostyring reservoaret. Reservoaret må ikke fjernes enten.

4 Fjern kontrollkabelen på den høyre side av varmeapparatet for hånd. Alt du trenger å gjøre er å stikke kabelen fram sin kobler kategorien. Denne kabelen kontroller der varmen blåser fra innenfor van & ndash; for eksempel tine innstillingen, eller gulv innstillinger på dashbordet.

5 Fjern de fire mutterne på venstre side av varmeapparatet å koble den til brannmuren. Fjern de fire mutterne på høyre side også.

6 Trekk den øverste delen av varmeenheten mot deg og fjerne det fra motorrommet.

7 Koble fra de to ledninger sele plugger som fører fra det nedre parti av varmeapparatet. Begge sele plugger har sikkerhetsklips som må være deprimert. Hvis du kan & rsquo; t trykke dem for hånd, bruk en flat skrutrekker til å presse ned på klippene mens du trekker hver av pluggene.

8 Fjern de fire nedre dekselboltene fra varmeapparatet og deretter fjerne hele nedre varmeapparatet forsiktig ut av van. Koble fra ledningsnettet er koblet til den side av viftemotoren.

9 Fjern gummikjølerøret som er koblet til viftemotoren ved å klemme det mellom to fingre. Spretter ut av den side av motoren.

10 Fjern de fire monteringsboltene som fester viftemotoren. Pakk ut viftemotoren fra sin bolig på enheten.

11 Installer den nye viftemotoren ved å reversere trinnene fjerning presist. Sjekk viftemotoren på alle sine opplags innstillinger for å kontrollere at den fungerer riktig.