Slik reparerer Dekk og Felger

Slik reparerer Dekk og Felger


Et kjøretøy hjulet består av to deler. Dette er de stål-radial og en metallisk rim. Den sporadiske jettegryte, spiker, stor stein eller andre farer kan forårsake skade på en eller begge deler av hjulet. Skaden din hjul pådrar kan være en bøyd leppe på felgen eller et brudd i dekket. Felger som bare er bøyd kan repareres. En sprukket rim må byttes på grunn av sikkerhetsmessige hensyn. Et dekk med en rive lengre enn en kvart tomme må også byttes ut.

Bruksanvisning

Fjern dekket.

1 Fjern ventilkjernen for å frigi lufttrykket i dekket ved hjelp av en ventil kjerne fjerning.

2 Bryt perle forseglingen ved å plassere en lirke bar mellom perle og kanten av felgen og bruke betydelig press. Skyve vulsten bort fra leppen rundt omkretsen av begge sider av dekket.

3 Plasser tuppen av en lirke bar under perle og trekk lirke bar på langs over kanten trekke perle over kanten av felgen. Plasser den andre lirke bar tilsvarende et par inches unna. Arbeid andre lirke bar rundt omkretsen av felgen holde den første stødig til perlen er fullt utløst. Gjenta for den nedre perle uten å snu felgen over.

4 Reparer felgen. Bruk en hammer til å nøye slå leppe tilbake i form. Rim rettetang er tilgjengelig for kjøp på de fleste auto deler forhandlere. Rettetangen kan du trekke leppen tilbake i form uten å hamre på det.

5 Monter reparerte dekket tilbake på felgen. Spray perle med vindu renere og lene den mot felgen. Bruk en gyngende, sirkulær bevegelse for å bruke makt mot dekket tvinger den nedre perle over kanten. Plasser en lirke bar under kanten på felgen og dra den ned og utover skyve den ytre perle under leppen. Plasser en andre lirke bar tilsvarende et par inches unna og jobbe perlen ned til den er under leppen rundt hele omkretsen.

6 Stå opp dekket og helle på toppen for å søke innover press. Påfør ytre press for å feste perle ved lufting dekket opp med en luftpumpe. Pass på at ingen løse gjenstander eller vedheng er nær perle mens sitteplasser det. Air opp dekket til fabrikkens spesifikasjoner og teste reparasjoner ved å spraye de reparerte områder med vindu renere. Se etter bobler, som avslører at luft slipper ut. Dette indikerer en mislykket reparasjon. Gjenta prosessen eller skifte dekket dersom reparasjon ikke holder.

dekk reparasjon

7 Fjerne årsaken til hullet i dekket og bore ut hullet med bore, 1/4-tommers borkronen.

8 Påfør litt pre-buffer løsning til området rundt hullet langs den indre foring av dekket. Bruk en håndskrape for å rense området og noen filler for å fjerne væske og rusk.

9 Sett en plugg inn i hullet og trekk den gjennom å bruke tang. Klipp pluggen i flukt med innsiden og utsiden overflater av dekket.

10 Påføre et tynt lag med flytende sement for dekk til overflaten av den indre foring av dekket rundt pluggen. La den tørke i to minutter og påfør en lapp over pluggen. Bruk en Stitcher (valseverktøy med sløve tenner) å presse plasteret på plass.

Hint

  • Du kan påvirke lignende reparasjoner med en plugg kit og hammer. Med denne prosessen vil du ikke å fjerne dekket fra felgen. Problemet med denne metoden er imidlertid at du risikerer å skade hjulet videre. Metoden er beskrevet i denne artikkelen er den som brukes av fagfolk og er den tryggeste.