Slik leser ujevn dekkslitasje

Ujevn dekkslitasje kan være en indikasjon på ikke bare justering, men dekktrykket, integritet av dekket, defekt støt eller struts, hub peiling slitasje, defekt styrekomponentene og balansen av dekkene. Dekk er utrolig vurderer alle misbruk de blir utsatt for på daglig basis. Som alt annet på bilen, de trenger riktig pleie for å gi lang levetid samt sikkerhet for perioden annonsert av produsenten.

Bruksanvisning

1 Løft fronten av bilen og plassere bukker under underramme. Senk bilen slik at den hviler på stands. Vri tenningsnøkkelen nok til å slippe rattet og vri hjulet helt til venstre.

2 Kontroller dekk for en separering av slitebanen til skrotten. Sakte snurre hjulet for hånd mens du holder øye med selve sentrum av dekket. Se for midten av slitebanen for å hoppe mer til en side av dekket, og deretter komme tilbake til midten. Bare velg et slitespor og se for ensartethet når du roterer dekket. Et skilt dekk er svært vanlig. Det er forårsaket av alders forårsaket hussopp, overoppheting på grunn av feiljustering eller balanse, eller treffer en fortauskant eller jettegryte. En adskilt dekk bevirker en side-til-side slingring ved lav hastighet, som har en tendens til å bli mindre synlig når hastigheten øker. Ser på sidene av dekkene. Du leter etter en kul eller boble på siden. Dette indikerer at dekket treffer noe fast og rev stoffet i sideveggen av dekket. Air får mellom kadaveret og sideveggen, og skaper en boble som lett kan blåse ut.

3 Inspisere dekk for større slitasje på begge de utvendige kantene av slitebanen, noe som indikerer lavt lufttrykk, eller slitasje i midten av bare slitebanen, noe som indikerer for mye luft. Inspiser slitebanen for ujevn kopping, noe som skulle tilsi en dårlig støt eller spankulere.

4 Rotere dekket og se etter dødpunkter eller cupping på ett område av dekket og ikke på noen annen, noe som indikerer en ut-av-balanse dekk. Inspiser mønster for tilsvarende slitasje på bare innsiden eller utsiden av begge forhjulene. Dette indikerer tå eller camber er av i justeringen. Toe-in er mye som å stå med tærne peker mot hverandre (due toed). Toe-out er akkurat det motsatte. Camber kan også føre til denne typen slitasje. Camber er det skjeve av dekket som sett ovenfra, enten i mot bilen eller ut fra kjøretøyet.