Slik leser du en Peilepinnen på sendings

Overføring væske er et oljebasert produkt som gir smøring, viskositet og makt til overføring av et kjøretøy. Væsken hjelper kul friksjonen skapt mellom de bevegelige interne metallkomponenter. Etter tid, vil fluidet bryte sammen og miste dens kjemiske egenskaper. I tillegg vil små metallflak fra de bevegelige komponenter begynner å forurense fluidet. Kontroll av væske er viktig mellom skiftintervaller og er ganske enkelt å gjøre. Fordi ulike kjøretøy ansette varianter å sjekke overføring væske, en vedlikeholdsmanual for ditt kjøretøy eller en reparasjon manuell bør innhentes.

Bruksanvisning

1 Les vedlikehold manuell eller reparasjonsanvisningen før du forsøker å kontrollere overføring væske. Mens mange biler krever oppvarming av bilen opp til driftstemperatur og deretter forlate tomgangskjøring ved kontroll av væske, noen import biler krever det motsatte.

2 Parker bilen på flat mark. Den minste vinkelen kan oppveie væskenivå og gi deg en falsk lesing. Hvis den manuelle foreslo forlater bilen i park med motoren på tomgang, gjøre det. Slipp hette låsen og sett på parkeringsbremsen.

3 Åpne panseret og finn peilepinnen for overføring væske. Transmisjonen bolten på baksiden av motoren, slik at målepinner er som oftest plassert på den nedre bakside av motoren, og kan være plassert enten på venstre eller høyre side. Noen målepinner vil stemple ordet "Trans Fluid" på dem, noen har en rød håndtak - i motsetning til den gule motoroljepeilepinnen håndtak - og andre kan være i samme farge som motoren peilepinnen.

4 Trekk peilepinnen ut av peilepinnerøret og tørke det av grundig med en butikk fille. Se nederst tuppen av peilepinnen for å lære hvilke lesing peilepinnen syssels. Noen målepinner bruke en liten Crosshatch design - omtrent en tomme lang - mens andre bruker hakk eller linjer for å indikere full og lav væske målinger. Merket for lav vil fortsatt være et trygt lesning for bruk, men under den lave linje indikerer overføring trenger væske.

5 Sett peilepinnen inn i peilepinnerøret og sørg for å erstatte den i sin sittende stilling med bunnen av håndtaket kontaktet toppen av røret. Pakk ut peilepinnen igjen for å få væskenivået lesing. Hvis motoren er i gang, må du passe på ikke å være iført vide klær eller dinglende smykker som kan komme i kontakt med bevegelige motordeler.

6 Undersøke slutten av målestaven på nytt for å bestemme nivået lesing. Overføring væske er sjelden lav med mindre en lekkasje er tydelig i systemet. Fargen og lukten av væsken er like en determinant at det kan være på tide å endre væske. Mørk brun og brent luktende væske angir de kjemiske egenskapene til fluidet er kompromittert. Inspisere væskenivået. Hvis det er mellom full og lav linje, er væskenivået i orden.

7 Justere nivået for overføring væske, om nødvendig, ved hjelp av en trakt. Med peilepinnen røret trukket ut, plasserer trakten ned i peilepinnerøret. Hell en liten mengde av transmisjonsfluid på en gang og la den drenere godt ned i transmisjonen. Kjøretøy som krever at motoren kjøres, fortsatt trenger å kjøre når du legger væske. Kontroller og legge til flere hvis nødvendig.

Hint

  • Pass på å legge inn riktig girolje spesifikk for ditt kjøretøy. Fluid med feil viskositet eller kjemiske egenskaper kan skade de interne komponentene din transmission.Having å legge overføring væske generelt indikerer et problem, for eksempel en lekkasje i overføringssystemet og bør kreve å ha en kvalifisert tekniker eller overføring butikk fastslå problemet.