Slik leser du en bil VIN

Slik leser du en bil VIN


Vehicle identifikasjonsnummer (VIN) er uvurderlig for å spore bilens historie. Fra den opprinnelige fabrikken til bilens død, denne 17-tallet alfanumerisk ID gjør at politiet, auto deler forhandlere, avdeling av motorvogner, forsikringsselskaper og kjøpere å vite nøyaktig hvilke kjøretøy spores, kjøpt eller halt bort. Hvert tegn i VIN har et bestemt formål som er utpekt av International Organization for Standardization.

Bruksanvisning

1 Skriv ned VIN av kjøretøyet. Vins er funnet på en liten metallplate på førersiden av dashbordet der vinduet og dash møtes. Noen biler kan vise VIN på førersiden dør post, innerskjerm, strut boliger og andre områder. Se bilens brukerhåndbok for eksakte steder.

2 Tell antall fra venstre til høyre. Det bør være et 17-tall identifikator som er en blanding av tegn og tall.

3 Les det første tegnet, kan det være en bokstav eller et tall. Det identifiserer det landet hvor bilen stammer fra. Biler laget i USA listen tallene en eller fire i denne posisjonen.

4 Les andre-through-åttende tegn til å lære om produsenten og biltype og dens funksjoner. Posisjon to og tre identifisere produsent og type kjøretøy. Posisjonerer fire gjennom åtte note bil funksjoner som motortype, kroppstype og modell.

5 Les den niende nummer for å oppdage "kontrollsiffer." Dette kan være et tall eller en bokstav, og blir beregnet ved bruk av en formel som bestemmer nøyaktigheten av de foregående tallene.

6 Les den 10. gjennom 17. numre for å fastslå bilens identifikator. Bilen identifikator er alltid en tallrekke som identifiserer den spesifikke bilen og dens produksjon. Det første tallet er året kjøretøyet ble gjort, er det andre tallet forsamlingen anlegget hvor bilen ble gjort og resten av tallene brukes til å angi produksjon sekvens av kjøretøyet. De siste fire tegn i alle VIN er alltid numerisk.