Slik leser Automotive ledningsnett

År siden, automotive koblingsskjemaer var ganske lett å lese. Symbolene ofte så ut som de komponentene de representerte. Elektriske systemer i dagens biler er mye mer kompleks, og diagrammene gjenspeile dette. Moderne automotive koblingsskjemaer bruke elektronikk symboler for å skildre de ulike komponentene i bilen. Hver krets har sin egen diagram, og plassering av hver komponent i diagrammet bærer ingen likhet til plasseringen av den komponenten i kjøretøyet. Til tross for sin kompleksitet, er det mulig å lese bilindustrien koblingsskjemaer med en grunnleggende kunnskap om elektronikk symboler.

Bruksanvisning

1 Velg en krets i bilen for å undersøke. Typiske kretser omfatter alarm kontroll, airbag, motorstyring, varmeapparat, horn, instrument panel, lys, tenning, elektriske vinduer, starter, girkasse og vindusviskere.

2 Undersøk ledninger på diagrammet angitt med rette linjer på diagrammet, refereres til av fargen på ledningen i bilen eller skrives ut i den fargen. Hvor ledninger krysser på diagrammet, representerer en prikk en tilkobling. Der det ikke er noen prikker, representerer dette ledninger som ikke er fysisk tilkoblet.

3 Legg merke til fargene på ledningene i diagrammet. Hvis diagrammet skrives ut i farge, linjene er vanligvis den samme farge som den wire. For svarte og hvite diagrammer, vil fargen vises i liten skrift under wire. En rød tråd er vanligvis en 12-volts hot wire. En svart ledning er typisk en jordledning.

4 Identifisere strømforsyningen på diagrammet, vanligvis plassert på toppen av diagrammet. En battericelle vil være representert av to ledninger med et mellomrom mellom dem, med to vertikale linjer som avsluttes ved hver ledning linje. Den høye vertikale linjen er positiv, og den lille vertikale linjen er negativ. En direkte strømtilførsel er illustrert av to ledninger og et mellomrom mellom dem, med et "+" over enden av en ledning, og en "-" over enden av den andre ledningen.

5 Trace ledningen på diagrammet til du finner sikringen. En sikring er vist som en linje for den ledning som går gjennom en lang rektangel.

6 Spore ledning fra sikringen til den fungerende enhet på kretsen. En motor er vist som en "M" innenfor en sirkel. En indikator lys, for eksempel blinklys indikator på dashbordet, er vist som en "X" i en sirkel.

7 Se i de detaljerte notater som går med koblingsskjema av kretsen du leser. Dette vil gi deg en full forståelse av kretsen og hjelpe deg å sammenligne det du ser på diagrammet med det du ser i kretser av kjøretøyet.

8 Sammenlign koblingsskjema til ledninger og elektriske komponenter på kjøretøyet.