Slik konverterer avfall Motor olje i drivstoff

Slik konverterer avfall Motor olje i drivstoff


Med den usikre prisen på råolje og høy pris på drivstoff, er mange nye teknologier dukker som gir forbrukerne alternativer til å bare trekke opp til nærmeste bensinpumpen og fylle opp. Som en ekstra fordel, disse nye drivstoffalternativer er renere forbrenning og mindre skadelig for miljøet enn vanlig bensin og diesel. Konvertering anvendes vanlig motorolje til diesel, som kan brukes i en hvilken som helst dieselbrennende kjøretøy eller generator, blir stadig mer populære, ikke bare for sin relative enkelhet, men også på grunn av overflod og minimale kostnader å skaffe brukte oljer. De fleste små garasjer holde forkastet olje i store beholdere som de betaler for å ha fjernet. Dette bidrar til å holde den totale kostnaden av klar til bruk drivstoff til godt under $ 1,50 en gallon.

Bruksanvisning

1 Samle brukt automotive olje og legg den i en godkjent beholder. Mange bilmekanikere er villig til å gi bort gamle kunde olje lagret i butikken som er på vei mot gjenvinningsanlegget.

2 Overfør oljen i en industriell mva og varme den opp til 140 grader. Dette vil redusere viskositeten av oljen og mulighet for riktig filtrering.

3 Sil olje ved hjelp av en dieselfilter for å fjerne eventuelle partikler eller forurensninger og overføre ren olje til en ny beholder.

4 Legg én liter metanol og lut for hver 40 liter filtrert olje. Dette vil føre til glyserin som inneholdes i oljen for å separere og danner et tydelig lag.

5 Fjern overflødig glyserin og la diesel avkjøles til den når romtemperatur før håndtering.

6 Test din nye drivstoff. Hell en kvart av det ferdige produkt i en klar beholder og tilsett en lignende mengde vann. Kontroller at en tydelig grensesjikt vises, skiller drivstoff og vann.

Hint

  • Det anbefales å først fremstille en liten brenselparti og har det testet ved et laboratorium for levedyktighet.
  • Ved hjelp av flere nye oljer vil forbedre renhet, men vil øke den totale kostnaden.
  • Arbeid alltid i et godt ventilert område og bruke verneutstyr ved håndtering av kjemikalier eller drivstoff.
  • Den resulterende brennstoff er et sikkert alternativ til en hvilken som helst motor som er angitt å kjøre på diesel, men bør aldri bli brukt i en hvilken som helst annen type motor.