Slik installerer Surround-høyttalere

Hvis du ønsker å oppleve hele spekteret av lyd og bilde fra DVD-filmer, installere surround-høyttalere for bruk i hjemmekinoen. Finne de rette høyttalerne og installere dem kan være utfordrende, men hvis det gjøres riktig, givende også.

Bruksanvisning

1 Velg et rom som er bredere enn den er dyp. Bestem hvor TV, forsterker og DVD-spiller vil bli plassert.

2 Plugg elektronikk et overspenningsvern som er jordet. Sørg for at det er innenfor rekkevidde av elektroniske komponenter og en praktisk vegguttak.

3 Plasser venstre og høyre fronthøyttalere lik avstand på hver side av midten av TV-skjermen. For eksempel, hvis din stol eller sofa er 10 fot unna TVen, og sett fronthøyttalerne minst 5 fot på hver side av TV-skjermens sentrum.

4 Angi senterkanalhøyttaler på toppen av TV-en eller under den. Sett subwoofer ved siden av TV-en.

5 Plasser de bakre surroundhøyttalerne litt bak og til venstre og høyre for sittegruppe. Disse bør være minst like langt fra hverandre som fronthøyttalerne er.

6 Installer høyttaler ledning til hver av høyttalerne fra de tilsvarende kontaktene på baksiden av forsterkeren. Klargjør endene på ledningene slik at du kan feste de positive og negative terminaler riktig (kle av en liten mengde av plast dekker og vri trådene sammen).

7 Installer de riktige lyd- og videokabler fra DVD-spilleren til forsterkeren og fra DVD-spilleren til TVen.

Hint

  • Bruk kvalitet ledninger for å få best mulig lyd.
  • Plasser høyttaler ledninger og kabler der de ikke kan snubles over.
  • Pass på å unngå elektrisk støt!
  • Ikke slå høyttalerne til hjemmekinoanlegget opp for langt, da de kan skade hørselen.