Slik installerer nye Rotors på Ford Trucks

Ford lastebiler med skivebremsesystemet trenger jevn, sterk rotorer for å bremse pålitelig og slitasje bremseklosser jevnt. Når rotorer utvikle sprekker og andre feil, kan de raskt ødelegge bremseklosser og forårsake diverse andre bremseproblemer. Heldigvis kan disse rotorene bli erstattet relativt raskt med riktig verktøy og med utskifting rotorer som er spesielt utviklet for å passe til modell og år av Ford lastebil i spørsmålet.

Bruksanvisning

1 Parkere lastebil på flat mark. Sett den i "Park", men gjelder ikke i nødbremsen. Sørg for at rattstammen ikke er låst.

2 Sett et hjul stapp bak hvert av forhjulene.

3 Skyv et gulv jack under en solid del av lastebilens bakre rammen og forsiktig begynne jekker opp lastebilen opp. Hev lastebil høy nok til at du kan skyve to bukker under bakakselen, men sørg for at dekkene er også minst en tomme av bakken. Sett bukker under hver ende av bakakselen og sakte senke lastebilen ut av kontakten og på tribunen.

4 Fjern alle de slepe nøtter fra hvert bakhjul bruker et dekk jern, og trekk begge hjulene av spindlene.

5 Bruk en pipenøkkel til å fjerne de to boltene fra siden av hver bakbrems caliper. De bolthoder er på sidene nærmest midten av lastebilen, så du må slå rotorene litt for hånd for å nå dem. Ikke trekk kalipperne av med en gang.

6 Få noen nylon bånd eller strikk ledninger, forsiktig fjerne calipers en om gangen og suspendere dem begge fra understellet på bilen. Pass på at det ikke er noen belastning på bremsen linjen som fører til enten caliper. Dette for å hindre bremseslange skader.

7 Trekk bremseklossene ut av begge de bakre caliper mounts. Hvis de sitter fast i rotorene, bruk en skrutrekker til å lirke dem av.

8 Fjern begge de bakre caliper mounts ved hjelp av en pipenøkkel til å fjerne de to festeboltene fra hver enkelt.

9 Trekk begge bakre rotorer av hjulspindlene.

10 Skyv en ny rotor på hver av de bakre hjulspindlene. Skyv hver en på hele veien.

11 Installer begge caliper festene på de bakre rotorer. De skal gå på i omtrent samme sted som de ble installert før. Pass på at du strammer ned alle de fire boltene helt.

12 Skyv bremseklossene tilbake i hver av de bakre caliper mounts. Hvis du bytter til nye pads på dette tidspunktet, kan du bruke dem i stedet.

1. 3 Løs hver caliper en om gangen og installere den på toppen av bøylen montere med originale bolter og en pipenøkkel.

14 Skyv bakhjulene tilbake på begge bakhjul spindler, og sett alle de slepe nøtter og skru dem ned med et dekk jern.

15 Sett gulvet jack tilbake under et fast parti av den bakre ramme og jekke trucken opp av bukker. Trekk ut begge jack stands, deretter sakte lette lastebil ned til bakken.

16 Flytt bremseklosser fra forhjulene til bakhjulene og gjenta hele denne prosessen på de to forhjulene.

Hint

  • La aldri bremsekalipere å dingle med bremseslanger mens du arbeider på rotorene. Dette kan skade bremseslanger og skape en farlig situasjon senere. Hvis du ikke har noe å utsette dem ved å skyve en slags plattform under hjulet godt slik at kalipperne kan hvile på den uten å rykke på bremseslanger.