Slik installerer Master bremsesylinderen på en 1977 Firebird

Slik installerer Master bremsesylinderen på en 1977 Firebird


The master sylinder på 1977 Pontiac Firebird skaper hydraulisk trykk for å stoppe bilen. Denne komponenten har flere gummi O-ringer og ventiler som åpner og lukker for å skape trykk. Over tid kan O-ringene svekke eller ventilene kan rett og slett slites ut. Når dette skjer, kan bremsepedalen føles myk eller helt trykkes før engasjerende bremsene. Uansett symptom, er dette en farlig tilstand å kjøre i, og du bør bytte hovedsylinderen så snart som mulig.

Bruksanvisning

fjerning

1 Åpne Firebird hette og åpne mater sylinderens cap ved å skyve ledningen holderen til siden og fjerne metalldekselet. Trekk gummi-innsats fra innsiden av master sylinder.

2 Hevert ut alle de gamle væsken fra innsiden av master sylinder, ved hjelp av kalkun Baster. Overfør dette fluid til en 1/2-liter eller større beholder for å kastes på forsvarlig måte senere.

3 Plasser en ren butikk fille på fender godt, rett under bremseslanger som kjører inn i master sylinder, for å beskytte lakken mot skade. Løsne og fjerne de to metallbremseslanger på førersiden av master sylinder, med en brems linje skiftenøkkel. .

4 Løsne og fjern de to muttere og skiver som holder master sylinder til brems booster, den store metallkomponenten rett bak hovedsylinderen, ved hjelp av en kombinasjon skiftenøkkel. Trekk master sylinder, pakning og gummistøvel mot fronten av bilen og utenfor brems booster.

benk ​​Blødning

5 Plasser den nye hovedsylinder på en benk skrustikke med gummi kjeve beskyttere. Stram skrustikke til master sylinderen er sikret.

6 Fjern plastmateriale som dekker hullene brems linje på den nye master sylinder. Stram benken lufte settets slanger inn i bremselinje hull og lun slangene med en brems linje skiftenøkkel.

7 Fyll master sylinder med ny DOT 3 bremsevæske og bøye lufteslanger slik at endene er helt nedsenket i bremsevæske.

8 Trykk og slipp, i 3/4 til 1-tommers slag, stempelet på baksiden av master sylinder, med blødning verktøyet som følger med luftesett. Observer som luftbobler kommer fra lufteslanger. Gjenta dette trinnet til ingen luftbobler kommer fra slangene.

9 Løsne skrustikke og fjerne master sylinderen.

Installasjon

10 Plasser den nye gummistøvel inne bremsen booster i samme retning som den gamle. Plasser master sylinder pakning over monteringsknottene på bremsen booster.

11 Monter master sylinder på piggene som stikker ut fra brems booster; være forsiktig så du ikke søler bremsevæske fra sylinderen. Sett skivene på boltene og stram mutterne ved hjelp av en kombinasjon skiftenøkkel.

12 Legg et tynt lag med gjenge tape over de gjengede muttere for hver brems linje. Dette hindrer fremtidige lekkasjer, om nøtter er litt slitt ut.

1. 3 Løsne og fjerne en av lufteslanger, ved hjelp av brems linje skiftenøkkel. Raskt tråden i bremseslange og skru den med brems linje skiftenøkkel. Gjenta dette trinnet for den andre bremsen linjen.

14 Plasser gummi-innsats og lokket på den nye master sylinder og lås lokket ved å trekke metallholderen over metallet lokket til det klikker på plass. Fjern butikken fille fra fender godt.

Brake Bleeding

15 Løft fronten av bilen, ved hjelp av gulvet jack, og fest den med jack stands. Plasser på tribunen under en ramme rail for støtte. Senk Firebird til vekten av bilen hviler på bukker.

16 Plasser dreneringspanne under det ene hjulet. Sett 1/4-tommers gummislange på brems bleeder ventil, messing ventil øverst bak på bøylen.

17 Be assistenten å pumpe bremsepedalen til den er fast, så hold pedalen. Vri lufteventilen en kvart omdreining mot klokken og observere som væske og luft slipper ut fra 1/4-tommers slange. Gjenta dette trinnet til bare renner væske fra slangen.

18 Fjern master sylinderen lokket og sjekk master sylinder væskenivået. Tilsett mer væske hvis det er under "min" tråd inne i hovedsylinderen. Sett på master sylinder gummi-innsats og lokk, låse den på plass med metallholderen.

19 Gjenta trinn 2 til 4 i denne delen for hjulet på den andre siden av Firebird.

20 Fjern jack står og senke bilen til bakken.

21 Hev bak på bilen, ved hjelp av gulvet jack, og fest den med jack stands. Plasser på tribunen under en ramme rail for støtte. Senk Firebird til vekten av bilen hviler på bukker.

22 Plasser dreneringspanne under det ene hjulet. Sett 1/4-tommers gummislange på brems bleeder ventil, messing ventil øverst bak på bremsen backing plate, den store metallplaten bak bakbremsene ..

23 Be assistenten å pumpe bremsepedalen til den er fast, så hold pedalen. Vri lufteventilen en kvart omdreining mot klokken og observere som væske og luft slipper ut fra 1/4-tommers slange. Gjenta dette trinnet til bare renner væske fra slangen.

24 Fjern master sylinderen lokket og sjekk master sylinder væskenivået. Tilsett mer væske hvis det er under "min" tråd inne i hovedsylinderen. Sett på master sylinder gummi-innsats og lokk, låse den på plass med metallholderen.

25 Gjenta trinn 7 til 8 i dette avsnittet for hjulet på den andre siden av Firebird.

26 Fjern jack står og senke Firebird til bakken.

27 Åpne hovedsylinder lokket og fjern gummi innsatsen. Kontroller væskenivået i forhold til "Max" og "min" linjer inne i bøylen. Legg til eller fjern DOT3 væske så det er mellom de to linjene.

28 Hell alle gamle bremsevæske inn i 1/2-liters beholder og kast den på riktig måte. De fleste auto-deler butikker vil kvitte seg med gamle væsker gratis.

Hint

  • Denne prosessen er bare gyldig for Firebirds med servobremser.
  • Benk blødning og brems blødning er nødvendig når du utfører denne oppgaven.