Slik installerer en vippebryter

Slik installerer en vippebryter


En vippebryter er en liten, lav-profil bryter som kan monteres for å styre nesten alle typer hjelpe enhet på bilen din. Bryteren har fått navnet sitt fra den ene siden av en vinklet stykke plast blir presset til å snu bryteren. Hver gang en vippebryter er snudd, til den vinklede plastpute bergarter løfte den ene side av bryteren når man trykker på motsatt side. Du kan få belyst, klare eller opake vippebrytere. Disse enhetene selv kommer i en rekke farger for å matche utseendet på bilen din.

Bruksanvisning

1 Løft panseret på bilen din og finn batteriet. Hekt kabelen fra den negative polen på batteriet med riktig nøkkel. Trekke kabelen vekk fra batteriet, slik at det ikke er noen mulighet for den i berøring med stolpen før etter prosjektet er fullført.

2 Undersøk vippebryter. Angi multimeter for å sjekke motstand ved å lese ohm. Trykk en sonde på tester mot midten terminal av bryteren. Alternative den andre proben mellom de to utenfor terminalene for å se noe som gir deg en lesning som er nærmest 0 ohm. Dette er din første terminal.

3 vippebryteren under dashbordet på bilen mount som anbefalt av produsenten. Monter bryteren bare ved hjelp av monteringssettet som følger med bryteren. Kjør et stykke 12 gauge fra sentrum terminalen på bryteren til rammen av bilen. Plukk en bolt, løsne den, pakk den avisolerte enden av kabelen rundt bolten og stram den med en skiftenøkkel.

4 Hook opp en ledning mellom den positive polen på batteriet og den positive polen i et tomt spor på bilens sikring panel. Følg nøye med på brukermanualen til bilen din når vi leter etter den positive terminalen på sikringspanelet.

5 Koble en ledning mellom den frie terminal på sikringspanelet og midtstolpen på bryteren. Koble en ledning mellom den positive innlegg på bryteren og den positive innlegg på hjelpelampe, eller hva bryteren vil være kontrollerende. Koble en jordledning fra den negative innlegg på hjelpelyset til rammen av bilen.

6 Push en riktig størrelse sikringen i panelet mellom ledningene til den nye kretsen. Koble den negative kabelen under panseret til bilens batteri. Vend inn vippebryteren frem og tilbake sakte flere ganger for å teste den nye kretsen.

Hint

  • Skjær hver del av ledningen, slik at det er en tomme av slakk for å forhindre at overskytende spenning.
  • Kutt ledninger bare med tråd tang.
  • Strippe hver ende av hver ledning bare med en ledning avisoleringsverktøy.
  • Sjekk spesifikasjonene for din bil. 12 gauge er vanlig, men du må kanskje 14 gauge eller annen ledning som passer til bilens behov som beskrevet av produsenten.
  • Arbeidshansker og vernebriller er nødvendig når du arbeider med hånd og elektroverktøy.
  • Aldri utføre elektrisk arbeid på et kjøretøy uten unhooking kabelen fra den negative polen på batteriet før du starter prosjektet.
  • Aldri lage en elektrisk krets i bilen uten en sikring for å beskytte bilen fra brannskader i tilfelle av en overbelastning eller kortslutning i systemet.