Slik installerer en utendørsantenne for TV-en din

Installere et utendørs TV-antenne selv kan være en stor utfordring. Denne jobben krever tålmodighet, tid og kompetanse. Det er mange sikkerhetstiltak for å huske på. Å vite hva du gjør før du tar et eneste skritt på taket vil hjelpe deg å få jobben gjort raskt og korrekt - uten dyre hjelp fra en elektriker. Følg disse trinnene for å lære hvordan du installerer en utendørs antenne for TV.

Bruksanvisning

1 Kjøp en utendørsantenne. Sørg for at du får et komplett monteringssett samt eventuelle andre tilbehør du måtte trenge for å montere denne antennen på din type tak.

2 Velg monteringsstedet for utendørs antenne. Dette er vanligvis på toppen av taket. Jo høyere opp at du har din antenne, jo bedre sjanse har du for å unngå forstyrrelser fra andre bygninger og trær.

3 Ta sikkerhetsforanstaltninger når du får opp på taket. Bruk en stige som strekker seg langt forbi taklinjen og bruke sko som vil gi føttene et godt grep på en vinklet overflate. Vær ekstra forsiktig når du plasserer dine skritt å forutse tråkke på en løs grus.

4 Ta dine verktøy og antenne opp til taket. Dobbeltsjekk at du har alt du trenger, som driller, skiftenøkler og tang, for å kutte ned på ekstra turer.

5 Fest antennen monteringssett til stedet du valgte var best for mottak. Kontroller at tre terrassebord under helvetesild er solid og ikke myk fra eksponering slik at bolter skal ha en fast overflate å gripe.

6 Sjekk at mount er sikker. Deretter fester du antennen i henhold til medfølgende instruksjoner. Det kan være lurt å bruke en antenne rotator slik at antennen kan dreies rundt med letthet. Dette gir deg muligheten til å justere mottaket lettere.

7 Kjør nødvendige kabler fra antennen inn i hjemmet. Avhengig av modell, kan du være i stand til å bruke kabler fra den gamle antennen. Hvis du foretrekker det, kan du rute den nye kabelen følge samme vei som den gamle kabelen for å holde fra å bore flere hull inn i huset ditt.

8 Fest kablene tett med strips og værbestandig tape på taket og ned på siden av ditt hjem. Det vil ta litt mer tid; men for en penere installasjon, rute kabelen langs bjelkelaget der den møter Fasader å skjule det.

9 Når installasjonen er ferdig, kan du justere antennen til du har nådd ønsket nivå på mottaket. Når du har funnet den perfekte setting, tett boltene slik at det ikke mister sin posisjonering i sterk vind.

Hint

  • Dette prosjektet kan ta litt tid og energi. Ikke mist motet når du har å gjøre mindre justeringer.
  • Har en venn eller et familiemedlem der for å hjelpe deg, så vil det være mye lettere når du prøver å trekke kabler inn i huset. De kan også hjelpe deg mens du justerer mottakelse på taket som de ser på TV.
  • Dette prosjektet kan være farlig. Det er skader og til og med dødsfall hvert år fra huseiere klatring på takene. Hvis en eller annen grunn, trenger du ikke føler deg trygg på å gjøre dette selv, kan du slå opp en sertifisert installasjon ekspert i den lokale gule sider.
  • Alltid ta ekstra forsiktig når du arbeider på et tak. Bare fungerer i ideelle værforhold. Unngå å arbeide på dager med sterk vind, regn, belysning, snø og is.