Slik installerer en tre-veis bryter på en DC 12 Volt

Slik installerer en tre-veis bryter på en DC 12 Volt


Tre-veis brytere brukes til å gi to av og på brytere for én enhet. De er ofte brukt i store rom for å gi to lysbrytere for en lysarmatur. Du kan slå lyset av eller på fra enten bryter. For å installere en tre-veis bryter på en enhet som drives av en 120-volts DC-system i en campingbil eller båt, kan du bruke samme type brytere som brukes for 110-volts enheter. Du må installere dem i par. Du finner bryterne på de fleste hardware og Oppussing butikker.

Bruksanvisning

1 Koble strøm fra batteri eller annen strømkilde. Selv om et sjokk fra en 12-volts ledning sannsynligvis ikke vil skade deg, kan en utilsiktet kort ødelegge ledninger eller batteri.

2 Se på baksiden av en av bryterne. Det er tre skruekontakter; to av dem er i samme farge. Dette er de "reisende" kontakter. Den tredje kontakten er en annen farge enn de andre, vanligvis mørkere. Dette er "pivot" eller "vanlig" -kontakt.

3 Koble den positive ledningen fra 12-volts batteri eller annen strømkilde til dreieskruen på den første bryteren. Strip ca 3/8 inches fra enden av ledningen, pakk den med klokken rundt kontakten skruen, og stram skruen. Pass på at ingen av eksponert ledningen er i fare for å berøre noen av de andre ledninger eller kontakter.

4 Koble den negative ledningen fra 12-volts batteri eller annen strømkilde til dreieskruen på den andre bryteren.

5 Kjør en ledning mellom en av reise kontaktene på den første bryteren til en av reise kontaktene på den andre bryteren. Det spiller ingen rolle hvilken kontakt du kobler ledningen til, så lenge det er en av de reise kontakter.

6 Kjør en annen ledning mellom de to ubrukte kontakter fra på de to bryterne.

7 Gjennomgå ledninger. Du bør ha to ledninger kjører mellom brytere, og en ledning fra hver switch kjører til motsatte innlegg på batteriet.

8 Fest ledningene slik at de er ute av veien. Du kan kjøre dem gjennom veggene i en bobil eller under gulvet i en båt. Du kan også kjøre ledninger gjennom plast "raceways" som festes på vegger eller båt sider og beskytte ledninger.

9 Koble til strøm.

Hint

  • Når du kjøper bryterne, velge mellom utenpåliggende eller innfelt brytere. Hvis du erstatter gamle, to-veis brytere, kjøpe samme type du allerede har. Hvis du installerer nye brytere, velg den typen som dekker dine behov.