Slik installerer en Radiator Lufte Tank

En bil luftetank, eller kjølevæske reservoar, fjerner luft fra kjølesystemet ved hjelp av tyngdekraft induksjon. Systemets høyeste punkt er radiatorlokket, som har en liten slange som fører til reservoaret. Når luft er fanget i toppen av radiatoren, blir den tvunget gjennom bassenget av kjølevann og ut av systemet. Den gjennomsnittlige bakgård mekaniker kan erstatte en kjølevæske reservoaret i ca tjue minutter.

Bruksanvisning

fjerning

1 Koble fra batteriet ved å slå den positive terminalen klokken. Legg terminalen til side.

2 Finn riktig tank. Kjølevæsken reservoar for de fleste biler er en hvit, gjennomskinnelig plast tank montert i nærheten av radiatorlokket. Det er ofte forveksles med vinduet vaskebeholderen, som har et lignende utseende. Riktig tank vil ha en forbindelse til radiatorlokket med en liten svart slange.

3 Tøm tanken ved å trekke slangen fra radiatoren cap, eller snu slangeklemmeskruen mot klokken. Tanken vil renne gjennom denne slangen inn i en renne pannen.

4 Fjern boltene som holder tanken til metall fender, snu dem mot klokken. På mange nyere biler og lastebiler, har denne tanken blitt formet til å passe inn i trange motorrom, og kunne ha annet utstyr som er montert på eller i nærheten av det som begrenser tilgangen. På mange GM-modeller, motoren datamaskinen montert direkte på kjølevæske tanken, og må kobles fra og fjernes før du tar tanken ut. Tanken montere boltene er skrudd klokken, og noen kan kreve en socket forlengelse bar å nå. Når tanken er gratis, løft den ut av motorrommet.

Installasjon

5 Plasser reservoaret ved å plassere den over skruehullene. Enkelte modeller har faner eller en formet design som gjør plasseringen enkel. Snu alle festeskruene med klokken for å sikre tanken, og skyv den nederste slangen inn i radiatoren halsen brystvorten. Stram slangeklemme klokken, hvis det er aktuelt. Sett på datamaskin eller annet tilbehør, og plugge dem inn i ledningsnettet.

6 Fyll på kjølevæske reservoaret til riktig nivå, synlig gjennom gjennomsiktig beholder. Motoren kan ha luft i kjølemiddellinjer, noe som vil bli løst opp i luftetanken. Kontroller nivået gang hver noen turer og vatre kjølevæske om nødvendig.

7 Koble til batteriet ved å slå den positive terminalen klokken til den sitter godt.

Hint

  • Bruke destillert vann i kjølemiddelblandingen for økt varmekapasitet og mindre korrosjon.
  • Ikke fjern reservoaret eller radiatorlokket når motoren er varm.