Slik installerer en Fel-Pro Eksos Manifold Gasket

Federal Mogul er et amerikansk selskap som produserer og distribuerer bildeler reservedeler og tilbehør under mange forskjellige merkenavn. Fel-Pro er merkenavnet som brukes av Federal Mogul for sine premium tetningssystemer. En Fel-Pro eksosmanifold pakning brukes til å forsegle en bilens eksosmanifolden til motoren. Uten en god tetning i dette krysset, kan eksos inn i kupeen.

Bruksanvisning

1 Åpne panseret og la eksosanlegget avkjøles i en time hvis motoren har nylig blitt kjørt. Finn eksosmanifolden på siden av motorblokken. Husk at V-6 og V-8 motorer har en eksosmanifolden på hver side av motoren.

2 Løsne og fjerne festeskruene fra eksosrøret som er festet til undersiden av eksosmanifolden med en socket og skralle.

3 Løsne og fjerne festeskruene som fester eksosmanifold til topplokk av motoren med en socket og skralle. Spray boltene med penetrerende væske hvis de synes sta og la den suge i flere minutter før du prøver å løsne boltene igjen.

4 Beveg eksosmanifolden bort fra sylinderhodet akkurat langt nok til at Fel-Pro pakning kan settes inn i mellom manifolden og hodet. Lirk manifold forsiktig med en lirke bar, om nødvendig. Vær forsiktig for ikke å ødelegge kontaktflaten av manifolden.

5 Sett eksosmanifolden pakning med stål side som vender mot eksosmanifolden og fiber side av pakningen som vender mot sylinderhodet. Sørg for monteringshullene i pakningen linje med hullene i manifold og topplokk.

6 Skyv eksosmanifolden mot topplokket. Start mangfoldige festeskruene for hånd for å unngå skader på gjengene. Stram boltene med en socket og skralle.

7 Løft eksosrøret på plass på undersiden av manifolden og tre festeskruene for hånd. Stram boltene med en socket og skralle.