Slik installerer en dynamo på en Jetta TDI

Dynamoen i en Jetta TDI bruker energi skapt av bilens kjører motoren for å kontinuerlig lade batteriet. Som dynamoen begynner å dø, vil et rødt lys formet som et batteri glød på instrumentpanelet og batteriet blir nødt til å plukke opp slakk og jobbe hardere. Bytt ut dynamoen i tide for å unngå større problemer oppstår med Jetta.

Bruksanvisning

1 Parker Jetta TDI på et flatt og jevnt underlag og sett på parkeringsbremsen. Plasser bremseklosser rundt ett av hjulene. Åpne panseret og støtte det på plass med hette prop. Koble den negative batterikabelen med en åpen fastnøkkel.

2 Ta av motordekselet skruene med en Phillips skrutrekker. Løsne slangeklemme på enden av inntaksslangen med en flat skrutrekker. Koble fra inntaksslangen og ta av motordekselet fra kjøretøyet.

3 Slipp spenningen på dynamoen beltet ved hjelp av en pipenøkkel på beltestrammeren. Skyv håndtaket på pipenøkkel bak beltestrammeren. Trekk frem på pipenøkkelen slik at den vil fungere som en brekkstang mot strammeren og flytte den frem. Fjern remmen fra remskiven.

4 Koble de elektriske tilkoblinger fra dynamo. Fjern dynamo festebolter med en pipenøkkel og en 13mm socket. Fjern dynamoen.

5 Sett den nye dynamoen i posisjon og sikre festeboltene med en pipenøkkel. Trykk på beltestrammeren med en pipenøkkel og plasser generatorrem på skivene. Slipp spenningen på beltestrammeren og la det avgjøre på plass.

6 Skift motordekselet og stram skruene med en Phillips skrutrekker. Seat inntak slangen og stram slangeklemmen rundt forbindelse med en flat skrutrekker.