Slik installerer en Dynamo Belt på en 2001 S40

Dynamoen belte på 2001 Volvo S40 er kjent som en serpentin belte. Dette serpentin beltet styrer alle tilbehørskomponenter på forsiden av motoren. Disse komponentene er: dynamo, servostyring pumpe, air-condition pumpe, vannpumpe og veivaksel. Beltet føres rundt alle disse komponentene. Når beltet begynner å sprekke og bryte, må du bytte den.

Bruksanvisning

1 Løft panseret på 2001 S40, og låse panseret på plass.

2 Finn belteføring diagrammet på toppen av viften liksvøpet. Beltet diagram vil ha et bilde av den korrekte ruting retning av beltet tvers over trinsene. Hvis du ikke ser en belteføring diagram, ta en penn og notisblokk og trekke ut nøyaktig hvilken retning den gamle remmen er rutet over skivene.

3 Finn beltestrammeren på forsiden av motoren, midt i sentrum. Beltestrammeren vil ha en trinse på den ene enden, som krever et spesialverktøy på S40. Du kan få dette verktøyet på de fleste auto deler butikker.

4 Sett verktøyet på senterbolt leder av beltestrammeren. Sving strammeren med urviseren for å avlaste spenningen fra beltet. Med den andre hånden, fjerne beltet fra hele dynamoen skivene. Da slipper strammeren. Ferdig med å fjerne beltet fra de resterende trinser. Trekk beltet ut av motorrommet.

5 Før nye beltet over bunnen veivakselen skivene først. Deretter rute beltet rundt de resterende trinser som fremgår av belteføring diagrammet. La beltestrammeren skivene for sist.

6 Vri strammer klokken igjen, og skyv beltet under beltestrammeren. Slipp beltestrammeren, og strammeren vil trekke den slakke ut av beltet og bringe beltet til den riktige spenning. Inspiser beltet for å sikre at det sitter ordentlig i alle trinser.

7 Tørn motoren. Inspiser beltet for å sikre at det kjører jevnt under beltestrammeren hjulet og at beltet forblir sittende i trinsene. Slå av motoren.

Hint

  • Beltestrammeren verktøy delenummer er 999 7109.
  • Fjern tenningsnøkler mens du arbeider i motorrommet, for å hindre utilsiktet spy.