Slik installerer en 3,1 V6 toppakning

General Motors introduserte 3,1-liters V-6 motor i produksjon i 1988. I løpet av årene, GM designet flere forskjellige varianter av denne motoren, for eksempel L82 som finnes i Pontiac grand am og LH0, standard i Chevrolet Camaro. Mens noen versjoner av 3,1-liters V-6 var drivstoff-effektive, naturlig pustende motorer, GM tilbød turbo kraftstasjoner i noen av sine biler. Skifte topplokk pakning i motoren din vil hindre eventuelle eksisterende lekkasjer fra repeterte under drift. Uansett hvilken modell motoren er i bilen, endre en toppakning kan gjøres hjemme med de riktige verktøyene.

Bruksanvisning

fjerning

1 Åpne panseret og skru bolten som holder den negative kabelen til bilens batteri. Flytter denne kabelen ut av veien slik at den ikke forstyrrer resten av denne fremgangsmåten. Halting elektriske strømmen gjennom motoren vil sikre et trygt miljø til alle tider.

2 Ta av servostyring cap på slutten av fuel rail for å avlaste trykket i drivstoffsystemet. Sett denne lua til side for senere bruk.

3 Plasser en tom beholder under motorens radiator. Skru av radiatorlokket før den har blitt fjernet. Dette vil tillate kjølemiddel inne til å flyte lettere. Trekk dreneringspluggen fra hullet sitt med hånden din og la all kjølevæske renne ned i beholderen. Bytt bare tappepluggen når alle kjølevannet har rent ut.

4 Etiketten alle slangene og elektriske ledninger, slik at det ikke er noen forvirring når installere disse delene. Trekk vannpumpe lange med en tang sakte fram fjernet. Koble ledningene som kommer ut av dynamo, fjern dynamo bolter og sette denne delen til side for senere bruk. Løsne eventuelle gjenværende elektriske ledninger som kobles til inntak manifold av kjøretøyet.

5 Skru til boltene som holder inntaket manifold til motorblokken og løfter opp. Lirk hodet pakninger off topplokk og løft langsomt.

6 Skrape skitt eller andre oppbygging med en plastskrape. Området hvor ny toppakning vil montere må være helt ren før du installerer. Om nødvendig, bruk motor avfettingsmiddel med et linklede. Påfør rikelig før ren.

Installasjon

7 Smør toppen og bunnen av hodet pakninger med pakning tetningsmasse for å unngå eventuelle lekkasjer. Plasser den nye sjefen pakninger, ett om gangen, på toppen av sylinderportene på motoren din. Sørg for at alle hullene perfekt justert.

8 Plasser den gamle inntaksmanifold tilbake på plass på motorblokken. Stram hver av de bolter en omdreining om gangen for å sikre jevn belastning plassert på motoren. Stram de øvre boltene til 18 fot-pounds av dreiemoment og lavere boltene til 9,5 fot-pounds av dreiemoment for å sikre.

9 Sett alle elektriske ledninger, slanger og motordeler som ble fjernet i løpet av denne prosessen.

10 Hell kjølevæske inn i radiatoren og erstatte påfyllingslokket når dette er fullført. Sett på servostyring cap.

11 Skru på bolten for å feste den negative tilkobling til motorens batteri.

Hint

  • Bruk hansker til alle tider for å minimere risikoen for skader og opprettholde en ren arbeidsplass