Slik installerer du en Fifth Wheel Over en Bed Liner

Slik installerer du en Fifth Wheel Over en Bed Liner


Reiser med RV gevinster popularitet hvert år, muligens fordi RV fasiliteter ligner de som finnes i hjemmene. Taue en RV bak en lastebil krever bruk av en femte hjul, som lett installeres i en hvilken som helst lastebil. Men du aldri vil installere en femte hjulet over en plast eller gummi bed liner. Duken, i tid, går i oppløsning og etterlater deg med en løs stikk. Bed liners beskytte sengen fra skade så fjerne duken er ikke et attraktivt alternativ. Heldigvis har du et par enkle alternativer for å fjerne duken.

Bruksanvisning

Dry Fit the Fifth Wheel

1 Plassere svingeskiven i sengen nøyaktig slik det vil bli når det er installert. Hvis du skal bore nye hull i sengen, pre-bore hull til det femte hjulet gjennom seng liner og tørr fit femte hjulet på plass, men ikke fullt ut sikre eventuelle bolter eller maskinvare knyttet til den.

2 Spor av plasseringen av det femte hjul på sengen foringen ved hjelp av en hvit eller lys-farget maling markør og fjerne det femte hjulet. Fjern sengen liner fra lastebilen og legg på et stabilt underlag. Støtt område som vil bli kuttet med treklosser og klemmer etter behov.

3 Sjekk omrisset en andre gang med foringen ut av trucken for å garantere formen på omrisset er nøyaktig.

Klipp og installere Bed Liner

4 Plasser maskeringstape eller malere tape langs omrisset av det femte hjulet. Sett en annen stykke over disposisjon. Den nedre del av båndet vil etterlate et omriss i det øvre stykke. Spor denne linjen med en blyant for enkel referanse.

5 Skjær ut formen av svingeskiven ved hjelp av en oscillerende verktøy. Popular Mechanics merket Fein Multi 250Q som det beste oscillerende kutteverktøy. Du kan imidlertid bruke en vinkelsliper for å gjøre kutt. Vær forsiktig når kutte, så den delen som du kutte ut vil bli brukt som en mal for å lage en gummipakning. Sakte kutt langs blyantstrek før du har fullført kuttet.

6 Sand kuttet kantene på sengen liner. Cut plast kan være skarpe. Bruk fin-sandpapir for å jevne ut kantene av kuttet.

7 Trace ut formen av hullene på gummipakningen materialet ved hjelp av malen du har gjort når du kutter sengen liner. Bruk hvit maling markør for å spore malen. Hvis utskjæringen plast ble skadet, bruke seng liner hullene som mal.

8 Skjær ut hullene uten å kutte fra kantene. Bruke saks og starter i midten av de spores linjer i stedet for på kanten av pakningsmaterialet. Du vil ha en solid ring av gummi uten pauser i det å plassere under sengen liner slik at vannet ikke vil komme under den. Hvis du må bruke flere ark pakningsmateriale for å gjøre figuren arbeid, sørg for at bitene lapper som gir deg to lag der arkene møter i stedet for et gap.

9 Punch hull rundt pakningen. Hullene vil tillate bolter for å gå gjennom uten å rive opp pakningsmaterialet når du installerer sengen liner. Du trenger bare to eller tre per side. Plasser pakningen sentrert over hullene i seng liner og spore disse hullene, slik at du vet hvor du skal bore når du installerer liner.

10 Plasser pakningen liners på plass på sengen av lastebilen. For flere stykke pakninger, overlappe kantene og bruke gummi sement til de to bitene slik at de bindes sammen. Installer seng liner. Kontroller at pakningene er riktig plassert mellom liner og sengen.

11 Bor fra punktene som er merket på liner gjennom duken og seng. Installer bolter gjennom hullene og stram til mutterne fra bunnen av sengen. Pass på at det ikke er noen hull mellom duken, pakning og seng. Hvis noen hull eksisterer, løsne boltene og forskyve liner eller pakning rundt for å kompensere. Bruke små stykker av pakningsmateriale som trengs for å fylle noen hull. Pass på at du bruker gummi sement til noen brikke brukes slik at det obligasjoner med den andre pakningsmateriale.

12 Installer det femte hjulet i henhold til produsentens anvisninger.

Hint

  • Hvis du ikke har noen pakningsmateriale, fungerer en gammel gummi slange også. Du vil ha en bedre tetning mot vann med et tykkere materiale. Man kan bruke kontaktsement eller en epoksy stedet for en pakning og bolter, men de vil bøye seg i tid og skaper sprekker og lekkasjer.
  • Et annet alternativ er å erstatte plast seng liner med en maling-on variant. Du installerer femte hjul direkte på maling på sengen liner uten noen ekstra krav.