Slik installerer bremseklosser på en Toyota Tacoma

Frontbremseklosser på en Toyota Tacoma vil til slutt slites ned. Hvis du har riktig mengde verktøy og fasthet, kan du installere de fremre bremseklossene og spare deg selv en kostbar arbeidskraft rykk fra din lokale bensinstasjon. En OEM-pad fra Toyota eller en premium kvalitet ettermarkedet bremsekloss sett er anbefalt, men husk at du får det du betaler for. Tacomas har en quad stempel satt opp inne i målepunktene og vil brenne gjennom et billig sett med pads ganske raskt.

Bruksanvisning

Slik installerer bremseklosser i en Toyota Tacoma

1 Parkere lastebil på et plant underlag og plasser i gir eller park. Vri tenningsnøkkelen på ett klikk for å låse rattet. Sett på parkeringsbremsen.

2 Plasser bremseklosser foran og bak på en av bakhjulene.

3 Crack løse hjulmuttere på begge forhjulene med 1/2-tommers stasjons bryte bar og en dyp 1/2-tommers stasjons 21 millimeter socket. Ikke fjern. Bare knekke dem løs.

4 Løft den ene siden av lastebilen med gulvet jack og plassere en jack stå under den nedre kontroll arm og gjenta prosedyren for den andre siden. Dette vil heve forakselen med rattet ulåst slik at man kan manipulere stillingen av rattet for riktige vinkler og arbeidsrom ved behov.

5 Fjern lug nuts og ta dekkene av.

6 Drei hjulet slik bøylen forlenges forbi hjulbrønn.

7 Fjern låsepinnen / ledning på utsiden av bøylen. Denne pin bare spretter ut, men du må kanskje bruke et sett av kanalen sluser eller tang til å overbevise den. Prøv ikke å skade den hvis utskifting pads ikke kom med ny maskinvare.

8 Ved hjelp av en liten til middels og hammer, trykk på flate siden av puten øvre holdepinnen. Dette kan være den mest utfordrende aspekt av denne jobben, ved siden av å klemme i de fire stemplene i bøylen. Denne oppgaven kan ta en stund, og hvis utskifting pads ikke kom med et nytt sett med pinner, er det viktig ikke å skade disse eller sopp i utkanten av pinnen i tappeprosessen. Den enkleste måten å jobbe dette på er å trykke og få det til å flytte bare litt, og deretter trykke den tilbake på plass og trykk det ut litt mer og trykke det tilbake på plass. Hver gang den beveger det vil rense ut en liten bit av rust og korrosjon. Hvis disse pinnene ikke flytter du kan prøve å ta tak i dem fra utsiden av bøylen med kanalen sluser og slå dem. Hvis de kommer ut, fortsetter den samme prosedyren for bunnholdepinne. Det anbefales at hvis du er gjenbruk disse pinnene å rengjøre dem grundig med en stålbørste hjul på en benk jeksel.

9 Fjern kaliber bolter med 3/8-inch skralle og 14-millimeter 3/8-tommers stasjon socket. Ved hjelp av en middels vinkel snuse bar, lirke av toppen og deretter bunnen av caliper. Ikke la det henge fra bremseslangen. Elektrodene vil falle ut, eller kanskje må tappes ut forsiktig og hvile bøylen på toppen av den øvre kontroll arm.

10 Klem stemplene i bøylen i å bruke en gammel pute som en overflate å hvile stasjonen på C-klemme med. Dette kommer til å bli den neste mest utfordrende oppgaven med denne jobben. De Tacomas har fire stempler, to på hver side, og når du klemmer på den ene siden, vil den andre siden til å bule ut. Klem en side hele veien inn, og deretter den andre. Du må kanskje gå tilbake igjen til den andre siden igjen, men før eller senere vil diligence lønne seg. En annen vanlig bivirkning av Tacomas er en frossen stempel på caliper. Hvis du finner at du ikke kan overbevise stemplene å presse inn under tvang, kan dette være en indikasjon på hvorfor putene hadde på seg ned, og du må kanskje bytte bøylen. Hvis de trykker i bot, fortsetter.

11 Påfør en liberal våpen anti-seize eller brems smøremiddel til beholdningsnålene. Plasser elektrodene i bøylen og lås dem inn med holdingnålene. Du er nødt til å tre dem inn i caliper med pinnene i samme posisjon som de de kom ut: innenbords pad først med backing plate som vender mot innsiden av hjulbrønnen, træ den øverste pinnen, og sett utenbords pad vendt innover og træ beholdning pinnen gjennom det. Den øvre holdepinnen vil holde putene på plass, og du kan træ bunnen holder pinnen i litt lettere. Spre putene fra hverandre for hånd, slik at du får plass til caliper nå lastet med pads over rotoren. Ikke bruk makt. Hvis det ikke passer, stemplene i bøylen er ikke langt nok, og du må gå tilbake til C-clamp prosedyre til du er vellykket.

12 Sett og stram caliper bolter med 3/8-inch skralle og 14-millimeter socket.

1. 3 Sett låsepinnen / wire inn i hullene av holdingnålene. Du gjorde trenger tang eller kanal låser å manipulere pinnene for å justere de små hullene for klippet ledningen.

14 Plasser hjulet på og stram mutrene så stramt som du kan få dem med hjul forhøyet.

15 Gjenta bremsekloss erstatning trinn for den andre siden.

16 Hev bilen nok til å pakke ut jack stands og deretter trekk til hjulmutrene til 80 fot pounds med justerbar momentnøkkel og 1/2-tommers stasjon 21-millimeter socket i et vekslende måte.

17 Pump bremsepedalen inne i lastebilen for å rense de hydrauliske stemplene i kalipperne ut igjen. Pump til pedalen føles normalt. Løsne parkeringsbremsen.

18 Pop panseret åpent og sjekke nivået av bremsevæske i master sylinderen. Du må kanskje justere den.

19 Fjern bremseklosser og prøvekjøring.

Hint

  • Avhengig av geografi, korrosjon og rust oppbygging kan ta denne tilsynelatende godartet oppgaven og gjøre den om til et logistisk mareritt. Hvis pinnene som holder pinnene er beslaglagt dårlig i bøylen, kan det være lurt å vurdere om du er klar for oppgaven. Du kan fjerne bøylen og unbolt bremseslangen for å plassere målepunktet på en benk skrustikke for mer plass, men du må være i stand til å blø i bremsesystemet ordentlig etterpå. Hvis stemplene i bøylen er beslaglagt og ikke ønsker å presse inn, vil du ikke være i stand til å installere nye bremseklosser, fordi de rett og slett ikke vil passe. Hvis du på noe tidspunkt under denne prosessen du føler det er mer en jobb enn du er villig til å legge i det, er det greit å kaste inn håndkleet og sette alt sammen igjen og bringe den til en profesjonell. Prøver å spare penger er en ting, men å utføre så viktig jobb som bremseklosser feil kan føre til farlige resultater. Også, selv under ideelle forhold, anbefales det at du bruker en premie bremsekloss erstatning og også kaste inn et par ekstra dollar og få en ny beholdning pin erstatning mens du er i gang.