Slik importerer en brukt bil fra Tyskland til Storbritannia

Du kan spare mye penger ved å kjøpe enkelte biler som brukes i Tyskland, særlig visse high-end tysk-laget biler. Når du har sporet opp din bruktbil i Tyskland, derimot, må du importere den inn i Storbritannia. Det er ikke så enkelt som å kjøre det gjennom Chunnel, dessverre som det er mye papirarbeid å fullføre og prosess.

Bruksanvisning

1 Fortell forhandleren eller selger at du planlegger å importere bilen tilbake til Storbritannia og se om de kan hjelpe deg med prosessen på den tyske slutten. Hvis du får bilen gjennom en forhandler, sørg for at du forstår hva slags garanti vil gjelde, hvis noen.

2 Betal for kjøretøyet. Forutsatt at du har en høy nok kredittgrensen, den enkleste måten å dette er med kredittkort. Alternativt kan du wire penger gjennom banken din, eller har banken utarbeide en postanvisning.

3 Signer nødvendige papirene, og samle dokumenter. Sørg for at du har sertifikat av eierskap, kalt Fahrzeugbrief. Det er lurt å sikre at du har alle kjøretøyene serienumre, inkludert chassis nummer, kjøretøy identifikasjonsnummer og motornummer.

4 Få bilen forsikret for stasjonen hjemme. Hvis du vil, kan du shoppe rundt for UK forsikring på dette punktet og har dem gi et grønt kort. Du kan også være i stand til å få midlertidig forsikring gjennom din forhandler. Kjør bilen tilbake til Storbritannia. Vær forsiktig hvis du kjører en venstreratt kjøretøy.

5 Kontakt Driver og Vehicle Licensing Agency (DVLA) og be om skjema V55 / 5, som er deres dokument for import av biler.

6 Skaff en europeisk samsvarssertifikat fra bilprodusenten. Du må kontakte produsenten for å gjøre dette. Noen vil kreve et gebyr for å gi dette dokumentet, og alt vil spørre deg om ditt kjøretøy identifikasjonsnummer og motornummer.

7 Få en gjensidig anerkjennelse sertifikat fra Samferdselsdepartementet (MOT). Du må ha ditt speedometer relabeled til miles per hour (mph), med mindre det er digital, og da kan det rett og slett slås. Hvis bilen din er en venstreratt kjøretøy, må du ha frontlysene endres eller skiftes ut for å samsvare med høyre hånd kjøre standarder. På MOT, vil du trenger din Certificate of Conformity samt kvitteringer som viser at du har gjort de nødvendige endringer i ditt kjøretøy.

8 Fylle ut et skjema VAT414. Du kan laste den ned fra Inntekter og Toll nettside. Nå konkurrerer de Form V55 / 5 du har bedt om i trinn 5. Deretter går du til DVLA med følgende dokumenter: Form V55 / 5, Form VAT414, MOT sertifikat, forsikringsbevis, registreringsdokumenter og Fahrzeugbrief og din photo License. Du må betale et gebyr og kjøpe et år med registrering. DVLA vil sende deg dokumentene dine i ca en uke.

9 Ta dokumentene du har mottatt i posten tilbake til DVLA å få din britiske bilskilt. Kjøretøyet er nå fullt importert til Storbritannia.