Slik gjenoppretter en '69 Corvette på et budsjett

1969 Chevrolet Corvette var ikke et landemerke Corvette. Modellen år 1969 var den andre av de tredje generasjons Corvette og nesten det samme som 1968-modeller, som brøt ny mark i sportsbil styling med Stingray. Den 350-kubikk-tommers V-8 var ny for 1969, men den store nyheten var resultatet ZL1 V-8 pakke med ZL1 emblemer på utsiden. Chevy produsert bare 69 ZL1s. Med mindre eiere har ZL1, utføre en restaurering på en 1969 Corvette på et stramt budsjett - og det betyr en delvis restaurering - er gjennomførbart.

Bruksanvisning

1 Figur utgifter til restaurering på 1969 Corvette på papir. Spesifisere forventede utgifter og deretter doble det. Tenk at noen restaurering prosjekt, uansett hvor beskjeden, er en pengene grop. Kjøp en 100-brikke verktøyet sett. Selv en beskjeden restaurering krever omfattende arbeid.

2 Bestem prioriteringer før du starter restaureringen. Tenk hvilken del av bilen trenger mest arbeid, enten det er kroppen, motoren eller interiør. Reparere deler når det passer, men vurdere å erstatte deler hvis det er billigere. Hvis budsjettet er stramt, bør du vurdere å bruke deler ikke eksklusivt til 1969 modell år eller ettermarkedet deler ikke eksklusivt til Corvette, men kan passere for Corvette. Det er OK å gjenopprette en Corvette delvis, selv om motor, girkasse og påkjørsler serie og støping tallene ikke stemmer kjøretøyet identifikasjonsnummer. Corvette vil ikke vinne noen bil viser premier, og kan ikke være representert som en ekte restaurering, men det vil være nær og tjene finansielle behov.

3 Gården ut karosseriet til en profesjonell restaurering butikk, men utfører det meste av arbeidskraft selv. Kroppen er den viktigste delen av restaureringen fordi det er bildet av bilen. Ta en community college automotive kurs i glassfiber kroppen reparere. Bruk riktig sliping og bonding materialer og slipeverktøy og papir. Kle den opprinnelige maling og snu bilen til en profesjonell for eventuelle reparasjoner utenfor din evne og for overmaling.

4 Reparere motorkomponenter selv hvis mulig. Hvis du kan unngå å overhale motoren, hvor de fleste av dine restaurering kostnadene vil gå, så du kan holde på det opprinnelige budsjettet plan. Steam rengjøre motoren. Erstatt alle slanger og belter. Reparer eller skift forgasseren om nødvendig. Finn ut om motoren trenger en ventil jobb. Hvis motoren må skiftes ut, bør du vurdere å kjøpe en kasse, eller erstatning, 350 V-8. Den 350 var standard motor for 1969 Corvette. En erstatning kan koste så lite som $ 1000. Fjern og bytt clutchen. Hvis manuell girkasse glipper ut av gear, vurdere å bruke en søppelplass erstatning for et par hundre dollar. Corvette tre- og fire-trinns manuelle girkasser er rikelig og billig. Fjerne motor og transmisjon selv kan spare på lønnskostnader - selv om du må ha en motor butikk installere dem for deg.

5 Re-polstre dørpanelene og seter om nødvendig. Unngå å erstatte dem. Corvette indre deler er dyre. Fjern dørpaneler og seter selv og levere dem til butikken for restaurering. Dette bidrar til å spare lønnskostnader.

Hint

  • Ofte arbeidskostnader er dyrere enn delene. Utføre så mye arbeid som mulig, så har en profesjonell restaurering eller verksted fullføre jobben. Spar tusenvis av dollar ved hjelp av denne metoden.
  • Glassfiber karosseri krever erfaring og en kompetanse. Du kan ikke skjule dårlig glassfiber karosseri. Farme det ut hvis du har råd til det.