Slik fjerner maling fra aluminiumsfelger

Som malte aluminiumsfelger alder, kan de begynne å se snusket og lobbet hvis de ikke er skikkelig ivaretatt, noe som krever at de skal enten males eller lakkeres om de er å se sitt beste. Stripping av maling fra aluminium hjul er forholdsvis lett, selv om det krever sterke kjemikalier.

Bruksanvisning

1 Fjern hjulene fra bilen hvis de er fortsatt i bruk.

2 Fjern dekkene. Dette trinnet er valgfritt, men stripping maling fra hjulene er lettere hvis dekkene er av.

3 Trykk vaske hjulene på innsiden og ut for å fjerne skitt og rusk.

4 Tape av eventuelle områder på rattet som er polert eller har en spesiell overflate for å unngå skade under stripping prosessen. Malingsfjerner er svært etsende og kan forårsake skade på polerte, forkrommede eller maskinerte overflater. Hvis dekkene er fortsatt på rattet, tape disse av så vel for å unngå å skade gummi.

5 Spray på et lag av maling stripper. La den sitte på stripper malingen i 10 til 15 minutter eller inntil malingen begynner å boble.

6 Skrap malingen med en plastskrape og en stålbørste.

7 Skrubb kriker og kroker med fin stålull for å fjerne maling som ikke kommer av med malingsfjerner.

8 Gjenta prosessen med å sprøyte på malingsfjerner og deretter skrape maling av inntil malingen er strippet fra hjulene.

9 Bruk en strøm vaskemaskin å skylle den gamle malingen og stripperen fra hjulene.

Hint

  • Malingsfjerner er svært etsende og brenner når det kommer i kontakt med hud. Bruk sunn fornuft og slitasje vernebriller, håndbeskyttelse og en respirator ved anvendelse av malingsfjerner for å unngå kontakt med den.