Slik fjerner kompensasjonshjul på en Harley-Davidson

Slik fjerner kompensasjonshjul på en Harley-Davidson


Ligger rett innenfor hovedkjedekasse av Harley-Davidson, er det kompenserer sprocket ansvarlig for å minimere jerkiness av motorsykkelen ved lavere hastigheter. Det fungerer i forbindelse med clutchenheten og den primære kjeden for å sikre motorsykkelen går lett. Utskifting av den kompenseringstannhjulet er sjelden, fordi det er bare nødvendig hvis tennene slites ned. Du kan identifisere de slitte tenner ved en høy lyd i det ytre primære.

Bruksanvisning

1 Fjerne setet ved å fjerne bolten og mutteren som ligger på baksiden av setet. Dette er bolten som forbinder setet til bakskjerm.

2 Fjern den magnetiske dreneringspluggen med en skiftenøkkel fra undersiden av ytre primære kjedekasse ligger på venstre side av motorsykkelen. Drenere væske inn i en renne pannen.

3 Fjern både fører og passasjer gulvbord fra venstre side av motorsykkelen. Gulvplanker koble til motorsykkel av en socket skrue med en låsebrikken og flat skive. Slik fjerner du bruke en 3/8-tommers ball unbrakonøkkel med forlengelse. Fjern både øvre og nedre boltene med en skiftenøkkel og kontakten.

4 Fjern skiftet stang fra girspaken med en skiftenøkkel. Fjern kontakten skruer fra tå og hæl Shifter levers med en vanlig skrutrekker.

5 Fjern den ytre primærkjedekasse ved å fjerne de 10 Allen-skruer med en umbrakonøkkel. Når den er fjernet, sett ytre kjedekasse til side.

6 Løsne bolten som holder kjedestrammer forsamlingen med en standard skiftenøkkel. Senk kjedestrammer forsamlingen slik at adjuster skoen ligger flatt på den indre primærkjedekasse.

7 Fjern låseringen fra clutch hub med låseringen tang. Også fjerne pull utgivelsen plate låsemutteren og justeringsskruen med en skiftenøkkel.

8 Sette inn en primærstasjonen låseverktøyet inn i tennene på kompenseringstannhjulet. Drei tannhjulet mutteren mot klokken ved hjelp av en breaker bar og socket. Drei mutteren til den løsner.

9 Sett primærstasjonen låseverktøyet inn i tennene på tannhjulet clutchen. Vri clutch hub mainshaft klokken ved hjelp av en breaker bar og socket. Drei mutteren til den løsner.

10 Ta av tannhjulsdekselet og skyve cam for hånd når du fjerner den kompenserende og clutch kjede nøtter.

11 Fjern clutch, kompenserer sprocket, primær kjede og aksel forlengelse for hånd. De vil forbli en enkelt sammenstilling gang fjernet.

Hint

  • Hold arbeidsområdet rent for å sikre at ingen fremmedlegemer kommer inn i indre og ytre primære chaincases.
  • Koble den negative batterikabelen for å beskytte mot støt.