Slik fjerner Frosne felger

Slik fjerner Frosne felger


Dekk felger er vanligvis lett å skille fra et hjul ved å fjerne slepe nøtter. Men felger noen ganger bli frosset til hjul og bli umulig å fjerne. De fleste hjul kan gassform ved hjelp av varmt vann, håndklær eller en propanbrenner, men noen ganger må du ta ekstra forholdsregler for å fjerne frosne felger.

Bruksanvisning

1 Parkere bilen på et sikkert, jevnt underlag. Sette bilen i park, setter på håndbremsen og skru bilen av.

2 Hev bilen ved hjelp av et gulv jack. Hev hjulene av bilen flere inches av bakken.

3 Dypp et håndkle i varmt vann og kjør håndkle over kanten. Hold håndkle på plass i flere minutter, til håndkle ikke lenger føles varmt.

4 Fjern lug nuts fra hjulet med dekk jern og sett dem til side.

5 Helle varmt vann over hjulet. Løfte en beholder med varmt vann til toppen av felgen og hell den over overflaten av randen. Gjenta dette flere ganger. Tørk av hjulet og rim med et håndkle for å tørke.

6 Smør hjulet der den berører resten av dekket. La smøremiddel å sive inn i to til tre timer.

7 Varm opp området der felgen festes til navet med propanbrenner. Hold brenneren ca 6 inches fra dekk og kjøre den frem og tilbake. Unngå at fakkelen å berøre gummideler. Ikke bruk en lommelykt i nærheten av brennbare gjenstander, som for eksempel drivstoff.

8 Lirk rim fra hjulet ved å sette inn en breaker bar inn i området der felgen møter navet. Trekk stangen mot kroppen din, som skal fjerne rim.

Hint

  • Når du arbeider med kalde eller frosne felger, slitasje varme hansker. Langvarig eksponering for kulde kan forårsake ubehag og permanent hud eller nerveskader.