Slik fjerner en stram oljefilter

Det er ingenting mer irriterende enn å prøve å utføre en tilsynelatende enkel vedlikehold oljeskift på en bil og oppdage en over-strammes oljefilteret. Dagens biler plassere oljefiltrene i utfordrende steder som kan være komplisert nok til å se, enn si finne ut filteret er for stramt til å fjerne for hånd. Teknologien for å fjerne oljefiltrene har avansert sammen med designendringer på motortyper. Trygg på at det er en skikkelig verktøy for å fjerne oljefilteret. De fleste lube techs eller mekanikk vil ha et komplett sett i sin verktøykasse for variasjonen av biler på veien i dag.

Bruksanvisning

Slik fjerner en stram oljefilter

1 Løft bilen for å finne oljefilter (på en bil heis eller med et gulv jack og jack stands). I enkelte bilmerker (GM er en vanlig en), kan en patron filter være plassert i motorrommet under plenum. Dette ville kreve en socket type flytting verktøyet med en firkant for å passe en forlengelse og en skralle å fjerne. De patronfilteret sitter på innsiden av huset, er denne type er uvanlig å stram, men vil kreve at verktøyet uansett på grunn av mangel på plass.

2 Finn oljefilter på bilen og finne ut hvilke verktøy vil være best å fjerne filteret. Med filtre i vanskelige steder, er det en rekke verktøy for å fjerne det riktig hvis du ikke kan fjerne det for hånd.

3 Plasser en cap kontakten med en firkant på toppen av oljefilteret. Det vil passe filteret tett. Sett forlengelse og skralle til torget stasjonen. Slå den mot klokken for å fjerne filteret.

4 Bruke et dreibart bånd stropp hvis plasseringen av filteret ikke tillater adgang for en skralle med en rett forlengelse. Den svingbare bånd remskiveverktøy brytes rundt filteret, og håndtaket kan manipuleres frem og tilbake for å tillate innflytelse i forskjellige posisjoner. Trekk håndtaket mot klokken for å fjerne oljefilteret.

5 Bruk tang typen skiftenøkkel på trange områder å få tilgang, men fortsatt tillate noen plass vinkelrett på filteret. Denne type skiftenøkkel brytes rundt filter som en stort sett med tang. Knusing filter eller slipping er vanlig med denne typen når du prøver å fjerne en over-strammes oljefilteret.

6 Plasser nylon stropp typen filter flytting verktøyet rundt filteret og vind opp stroppen mot klokken til den sitter godt mot filteret. Sett forlengelse festet til sperre inn i metallet firkant spenne og slå filteret mot klokken for å fjerne.

7 Installer en edderkopp-type eller cam-action filtertang på filteret og sett utvidelsen festet til sperre inn på torget stasjonen på skiftenøkkelen. Denne type fastnøkkel dekker bunnen av filteret, og er låst i en stilling fjerning av en kam. Fjern filteret ved å vri det mot klokken.

8 Inspiser oljefilter basis tråder og flens. Pass på at gjengene ikke skades av den over-strammes oljefilteret. Pass på at pakningen på det over-strammes oljefilteret ikke har levd seg til flensen. Dette vil føre til en lekkasje når oljetrykket øker under drift. Fjern pakningen hvis det fremdeles er til stede og tørk området ren olje.

9 Påfør et tynt lag med olje på pakningen på det nye oljefilteret og trekk til for hånd. Aldri stram oljefilter med en skiftenøkkel og ikke stram oljefilteret for hånd.