Slik fjerner den Intake Manifold på en Chevy Tahoe

Slik fjerner den Intake Manifold på en Chevy Tahoe


Inntaksmanifolden, som sender drivstoffet til tenns sylindrene, er montert på motoren med flere elektriske kontakter. Fjerne en slik komponent fra Chevy Tahoe er en svært vanskelig oppgave, og konsultere en spesialist på forhånd er sterkt anbefalt. Hva mer kan den nøyaktige prosessen varierer avhengig av året - de følgende instruksjonene er spesifikke for en 2007-09 modell - og om lastebilen har en V6 eller V8-motor.

Bruksanvisning

Første trinn - Begge modellene

1 Koble den negative batterikabelen.

2 Plasser en stor beholder under nedre høyre hjørne av radiatoren, kobler den nedre radiatorslangen i det området (fjern slange våren klemme med tang) og hell kjølevæske fra slangen inn i beholderen.

3 Flytt beholderen til en av pluggene på sidene av motorblokken og ta ut kontakten med en umbraconøkkel for å tappe den resterende kjølevæske. Gjenta for den andre motorblokken plugg.

4 Skru av lokket på bensin test port, som ligger på fuel rail, sammen med tanklokket. Dekk testporten med butikk filler og trykk ventilen inne i porten med en skrutrekker for å avlaste drivstofftrykket.

5 Ta av luftfilterhuset kanal. Koble luftslangen og radiatorslangen klipp, løsne alle slangeklemmer med en skrutrekker og løft den kanalen rett opp.

V6 motor

6 Koble quick-connect montering mellom drivstofftilførselsledningen på fuel rail, som ligger nær drivstofftanken.

7 Koble de elektriske kontaktene til manifold absolutt trykksensor (plassert øverst til høyre side av inntaket manifold), den EVAP beholder magnetventilen (foran drivstofftanken) og spjeldhus (også til høyre for manifold).

8 Markere posisjonen til hver tennpluggledningen og koble ledningene fra tennspolen pakken, trekke dem ut av bagasjerommet. Unbolt og fjern tenningspolen pakken ved hjelp av en skiftenøkkel.

9 Fjern EVAP beholderen tube-label og koble slangene på beholderen på sine hurtigkoblingsbeslag og fjern monteringsmutteren med skiftenøkkelen.

10 Koble varmeslangene fra både inntak manifold og vannpumpe og sett dem til side. Ta av PCV ventilen slangen, strømbremseslangen, radiatorslangen fra termostaten og vannpumpen inntak slange.

11 Koble ledningene fra spjeldhus, klimaanlegg clutch, renske kontroll magnetventil, absolutt trykk sensor, oljetrykk sensor og bensinmåleren kropp, sammen med eventuelle ledninger sele braketter som er i veien og jordledningen fra høyre topplokk bakre .

12 Fjern drivremmen, snu beltestrammeren bolt klokken med en stuss og slipping beltet av trinser.

1. 3 Løsne og fjern mutteren på styreservopumpe bakre brakett med en skiftenøkkel. Fjern alle muttere og bolter fra pumpen hoved braketten og skyv pumpen frem til nå manifold front bolt.

14 Løsne fordelerens nedre bolter i intervaller kvart omdreining med fastnøkkel til du kan fjerne dem for hånd og fjern deretter manifolden. Om nødvendig lirke opp en avstøpning projeksjon på fordelerens front end med en lirke bar å bryte pakningen obligasjonslån.

V8 motor

15 Ta av luftfilterhuset, løsne luftmasseføler elektriske kontakten fra huset og trekke huset rett opp.

16 Trekk ut batterikabel og strømkontakten fra dynamo, så unbolt og fjerne dynamoen med en skiftenøkkel.

17 Merke og koble fra alle ledninger som er i veien for inntak manifold. Ta alle de relaterte sele stopperne og klipp.

18 Koble strømbremsevakuumslangen fra brems booster, slangen fra beholderen purge solenoid, drivstoff linje fra fuel rail og PCV slangen fra manifolden.

19 Trekk ut alle gjenværende elektriske kontakter eller vakuum slanger koblet til manifolden eller spjeldhus.

20 Unbolt og fjerne inntak manifold, som beskrevet i punkt 2.

Hint

  • Fjern fordelerens bolter i et mønster. Begynn med den øverste bolten nærmest midten på forsiden, og deretter gå til nærmeste bolt på den andre siden i en diagonal linje. Flytt til bolten over at bolten neste og deretter bevege seg i en annen diagonal linje tilbake til den andre enden. Gjenta dette mønsteret til du kommer de ytre endene av manifolden.