Slik fjerner den Brake Rotor på en Chevrolet Cobalt

Slik fjerner den Brake Rotor på en Chevrolet Cobalt


Chevrolet Cobalt benytter en blokkeringsfrie bremser som er designet for å overgå statlige standarder for kjøretøy sikkerhet. For å møte disse standardene, komponentene i bremsesystemet må være i forskriftsmessig form. Rotorer som har skjært seg i betydelig grad kan redusere effekten av bremsesystemet samt slitasje bremseklossene på en mye raskere enn vanlig. Overflaten av rotoren bør være glatt for å muliggjøre uhindret kontakt med bremseklossene ved bremsing. Fjern rotorene og ha dem kom spørsmålet om de har blitt gravd av slitasjeindikatorene av bremseklossene. Bytt rotorene hvis de er vridd.

Bruksanvisning

1 Parker Chevy Cobalt på et flatt underlag og i et område vekk fra trafikken. Sett giret i "Park" og sett på parkerings (eller nødsituasjon) brems.

2 Løsne lug nuts på bakhjulet med en lug skiftenøkkel eller 17 mm pipe og breaker bar.

3 Plasser jekk under rammen av kjøretøyet og heve kobolt. Plasser bukker under rammen for å støtte Chevy. Senk Cobalt på bukker, forlater dekkene nok klaring fra bakken slik at du kan fjerne og returnere hjulene.

4 Fjern lug nuts på bakhjulene og dra hjulene fra Cobalt sin hjulbolter.

5 Finn kalipperens glideboltene på innsiden av bremsekalippernes. Det er to bolter på hver caliper. Plasser 13 mm socket og skralle på boltene og løsne dem. Fjern kontakten og skralle og fullføre caliper bolt fjerning for hånd.

6 Trekk bøylen unna bremse rotoren og caliper bridge og sette den på toppen av styrearmen eller en inaktiv jack stand.

7 Fjern de to boltene på baksiden av bøylen bro med en 15 mm socket og skralle. Trekk bro fra rotoren og sett det til side.

8 Spray forsiden og baksiden av skiven med kjedeolje. Rotoren kan bli sittende fast til hjulboltene med en kombinasjon av rust og lekket bremsevæske. La smøremiddel for å sitte på rotoren i tre til fem minutter før du prøver å ta ut platen.

9 Ta tak i rotor på begge sider med begge hender og trekk rotoren fra hjulboltene.

Hint

  • Hvis du har problemer med å fjerne rotoren selv etter at du har brukt smøremiddel, trykker du på midtseksjonen av platen med en hammer.