Slik fjerner den Brake Rotor på en 2005 Toyota Sienna

Slik fjerner den Brake Rotor på en 2005 Toyota Sienna


Toyota introduserte Sienna minivan i 1998, for å erstatte Toyota Previa. The 2005 Toyota Sienna var utstyrt med en 3,3-liters multi-port bensininnsprøytning, DOHC V-6 motor stand til å produsere 230 hestekrefter. Denne van var utstyrt med mulighet for to-hjul eller fire hjul skivebremser. Skifte rotorene på 2005 Toyota Sienna er en oppgave som skal utføres av noen med tidligere erfaring fra bilindustrien.

Bruksanvisning

1 Løft panseret på Sienna. Kontroller bremsevæskenivået i reservoaret, som ligger på førersiden brannmur i motorrommet. Ta av bremsevæske med en kalkun Baster eller en flaske sug dersom reservoaret er på "Full" -merket. Bremse nivået bør være ca 1/2-inch under "Full" -merket før service bremsene.

2 Løsne forhjuls lug nuts med et dekk jern. Løft forsiden av Sienna med en jack. Plasser bukker under underramme, bare innover fra de nedre kontroll armer. Fjern lug nuts helt, deretter fjerne svinghjulet fra Sienna.

3 Hold den nederste caliper glidepinnen med en fastnøkkel, på baksiden av bøylen. Raset pin er på baksiden av bøylen, mellom bøylen og styring knoke. Fjern den nedre caliper festebolt med en 3/8-tommers skralle og socket. Fjern det øvre festebolt på samme måte.

4 Trekk bøylen uten brems forsamlingen, og henge bøylen forfra strut våren, ved hjelp av en wire kleshenger eller tynn metallstang. Ikke la bøylen henge med gummislangen den er koblet til. Fjern påhengs anti-tyster klipp fra caliper, med en skrutrekker hvis nødvendig. Fjern påhengs bremsekloss fra bøylen.

5 Installer en stor C-klemmen rundt innenbords bremsekloss og baksiden av caliper. Sakte stramme C-klemmen helt komprimere bøylen stempelet. Fjern C-klemmen når stempelet er komprimert, og deretter fjerne innenbords bremsekloss anti tyster klipp og innenbords bremsekloss. Kast de gamle bremseklossene helt.

6 Fjern caliper monteringsbrakett bolter fra baksiden av styringsgruppen knoke med en 1/2-tommers-stasjonen breaker bar og socket. Fjern bøylen braketten fra Sienna. Fjern bremsen rotoren ved å trekke den av.

7 Installer den nye bremse rotoren. Spin en lug mutter på øret stud, mot ansiktet til den nye rotoren. Grundig belegge den nye bremse rotoren med aerosol brems spray. Du bør bruke omtrent halvparten av en kan spraye begge sider av en rotor. Installer caliper braketten og bolter, og stram boltene til 79 fot-pounds av dreiemoment med en momentnøkkel og socket.

8 Installer den nye innenbords puten i bremsekalippernes, deretter installere en ny anti-tyster klipp. Sørg for at innenbords bremsekloss har "L" formet metall slitasje indikator på den. Bruk en skrutrekker for å installere klippet hvis nødvendig. Monter påhengs bremsekloss (uten "L" formet indikator) i bøylen. Installer anti-tyster klipp på påhengs bremsekloss.

9 Fjern bøylen glidepinner fra baksiden av bremsekalippernes hånd. Dypp glidepinner direkte inn i en balje med caliper fett. Sett pinnene tilbake til baksiden av bøylen. DAB et tynt lag av caliper fett på synlige områder med underlagsplate påhengs bremsekloss. Installer caliper montering og pads på bremsen forsamlingen. Sett caliper bolter og stramme dem til 25 fot-pounds med en momentnøkkel og socket. Fjern den ene lug mutter fra navet.

10 Gjenta trinn 2 til 8 for å fullføre rotor erstatning på den andre siden av Sienna. Dobbeltsjekk dreiemoment på hele bøylen monteringsbraketten bolter og caliper bolter. Installer forhjulene og lun lug nuts med dekket jern. Hev Sienna ut av bukker, og deretter fjerne tribunen fra under bilen. Senk van til bakken. Umiddelbart stramme forhjuls slepe nøtter til 80 fot-pounds med momentnøkkel og en stikkontakt.

11 Pump bremsepedalen langsomt og forsiktig, i det minste 10 til 15 ganger. Bremsepedalen skal stive opp og bli vanskeligere å trykke ned. Hvis bremsepedalen er fortsatt myk etter 5 til 7 pumper, slutte å pumpe og luft foran bremsesystemet.

12 Kontroller bremsevæskenivået under panseret. Legg bremsevæske etter behov, stram tanklokket tilbake på plass.

Hint

  • Det anbefales at du bytter bremseklosser sammen med rotorer, for selv oppbremsing ytelse og maksimal levetid.
  • Aldri heve et kjøretøy på ujevnt underlag eller en skråning. Løfte et kjøretøy på ujevnt underlag kan føre knekt eller bukker til plutselig kollaps.