Slik fjerner den Brake Rotor på en 2003 GMC 2500

Slik fjerner den Brake Rotor på en 2003 GMC 2500


Brake rotors på en 2003 GMC 2500 er en av de viktigste sikkerhets har kjøretøyet har. Brake rotors er spesialdesignet, varmebestandig metallplater som absorberer varmen og friksjon forårsaket av bremseklossene presser opp mot dem for å stoppe GMC 2500. Fjerning av rotorene er nødvendig når de trenger å bli løst opp eller skiftes ut. Hjulet må fjernes for å inspisere rotoren, som bør undersøkes nærmere under sterkt lys. Dype riper, huljern og svinger er et sikkert tegn på at en ny rotor skal installeres.

Bruksanvisning

1 Parker 2003 GMC 2500 på et flatt og jevnt underlag og sett på parkeringsbremsen. Løsne lug nuts på hjulet som trenger å bli jobbet på ved å dreie lug skiftenøkkel en halv omdreining på hver mutter.

2 Jekk opp enden av kjøretøyet som trenger å bli jobbet videre med en jack plassert under rammen av lastebil. Plasser bukker under hjulaksler. Ferdig med å fjerne lug nuts. Ta av dekket og legge den på sin side bort fra arbeidsområdet.

3 Fjern de to festeboltene på baksiden av bremsekalippernes med en pipenøkkel. Trekk opp bøylen og ta den ut av rotoren. Tvinn en kort lengde på kabelen rundt caliper og henge den fra en aksel arm slik at den ikke blir skadet.

4 Skru ut de to skruene på forsiden av rotoren. Trykk på baksiden av skiven med en gummihammer for å bryte den løs fra rust og fett som vanligvis holder den på plass.

5 Dra rett ut på rotoren for å fjerne den fra navet.