Slik fjerner den Brake Rotor Fra en 2001 Isuzu Trooper

Slik fjerner den Brake Rotor Fra en 2001 Isuzu Trooper


2001 Isuzu Trooper ble produsert med skivebremser foran, som bruker en rotor og pad system for å stoppe bilen. Rotorene kan bli vridd eller grov med alderen, og krever demontering og utskifting. Den gjennomsnittlige bakgård mekaniker kan fjerne en Trooper rotor i omtrent en halv time.

Bruksanvisning

1 Jekk opp lastebil på rattet i rotoren til å bli erstattet, og sett den på bukker. Bukker er sikrere enn jack alene.

2 Ta av hjulet med hjulmutternøkkel ved å skru mutterne mot klokken. Sett på hjulet til side.

3 Ta av caliper og pads ved å skru caliper bakre boltene i mot klokka. Bøylen og pads vil gli ut av rotoren, og de kan settes inn kontrollarmene eller sikret med zip-bånd for å forhindre skade på bremseslanger. Ikke la bøylen dingle fra bremseslanger.

4 Fjern midthetten ved å lirke den av med en skrutrekker, så skru av senterplaten ved å vri de tre skruene i mot klokka. Platen kommer ut en gang frigjort, og utsett hjullager og aksel / nav mutter.

5 Fjern midtnavet mutteren ved å dreie den i en retning mot urviseren. Noen modeller kan ha en splint på plass; fjerne den ved å trekke den opp og ut med en tang.

6 Fjern rotor ved å trekke den fri av navet, når plate og akselmutteren er fjernet. Hjullagrene kan ha rustet til rotoren, og litt kraft kan være nødvendig.

Hint

  • Sjekk rotor for tykkelse for å se om det kan bli "slått" og gjenbrukes.
  • Bruk riktig sikkerhetsutstyr og forholdsregler ved arbeid på et kjøretøy.