Slik fjerner bremsekalipere på en 1994 Mazda B2300

Starter i 1994, Mazda slått til Ford å produsere sin B-serie pickups. Før dette årsmodell, Mazda produserte B-serie lastebiler selv. Ford basert på B-serie lastebil utenfor sin egen Ranger pickup; dermed den slående likheter mellom de to pickups. 1994 B2300 kom utstyrt med front ventilerte skivebremser og bakre trommelbremser. Skifte 1994 B2300 er calipers er mer kompleks enn for de fleste biler i sin tid, som B2300 har små komprimering pins fester caliper stedet for bolter.

Bruksanvisning

fjerning

1 Åpne B2300 master sylinder reservoaret lokket og Hevert ut omtrent halvparten av bremsevæske med en ren kalkun Baster. Overfør dette fluid til en liten beholder for senere deponering.

2 Løsne de fremre hjulmuttere med en skralle og socket. Løft forsiden av Mazda med et gulv jack og skyv bukker under rammeskinnene. Senk lastebilen på bukker. Fjern front slepe nøtter og trekke hjulene fra kjøretøyet.

3 Pakk midten av fronten bremseslangen på med en ren, lofri klut for å beskytte den. Spenn et sett med låsetang på duken for å tette av bremseslangen. Dette hindrer overdreven bremsevæske tap og begrenser mengden av luft inn i bremsesystemet.

4 Plasser et avløp fat under bøylen. Fjern banjo bolten som fester bremseslangen til caliper med en skralle og socket. Fjern bremseslangen fra bøylen og kast de to messing skiver - ikke bruke disse skivene.

5 Angi en 8-tommers C-klemme over bremsekalippernes, slik at den faste side av bøylen berører baksiden av bøylen og skruepartiet berører den ytre bremsekloss. Stram C-klemmen til den stopper stramme - dette komprimerer bøylen interne stempel. Løsne C-klemmen og fjern den fra caliper.

6 Trykk den ytre delen av den øvre caliper pin med en hammer til pinnen kategori berører caliper. Se på den indre delen av bøylen pin og merke det er nå et gap mellom baksiden av caliper braketten og pin indre faner.

7 Sett bladet på en flat skrutrekker i åpningen opprettet i trinn 4. Klem den ytre enden av caliper pin med tang, og lirke caliper pin med flat skrutrekker inntil de ytre tappene på caliper pinnen er inne i groove i bøylen.

8 Skyv en 7/16-tommers-diameter slå inn i sporet på bøylen - berøre den ytre enden av caliper pin - og trykk på slag med en hammer til pinnen faller fra den indre delen av bøylen.

9 Gjenta trinn 6 til 8 på den nedre caliper pin for å fjerne den.

10 Trekk bøylen opp og av bremsesystemet.

11 Gjenta trinn 3 til 10 for å fjerne bøylen på den andre siden av B2300.

Installasjon

12 Sett den nye bremsen caliper på bremsesystemet.

1. 3 Plasser en ny caliper pin i den indre delen av bøylen nedre groove, med den koniske enden som vender mot den ytre delen av bøylen og fanene indre tappene vender mot caliper braketten.

14 Trykker bøylen tappen inn i sporet så langt som mulig for hånd. Trykk på caliper pinnen inn i caliper sporet til dets indre tappene kontakt på baksiden av caliper.

15 Gjenta trinn 2 og 3 for å installere caliper pinnen i øvre caliper groove.

16 Sett nye messing skiver - som følger med de nye målepunkter - på begge sider av metall-kontakten på enden av bremseslangen. Sette inn en ny banjobolt gjennom enden av slangen for å holde skivene på plass. Stram en ny banjo bolt - følger med de nye målepunkter - til baksiden av bøylen. Stram banjo bolten fra 22 til 29 fot-pounds med en momentnøkkel og socket.

17 Gjenta trinn 1 til 5 for å installere caliper på den andre siden av B2300.

18 Slipp låsetenger og pakke kluten fra begge bremseslangene. Umiddelbart videre til "Bleeding de Bremser" -delen.

Blødning de Bremser

19 Fyll master sylinderen reservoaret til sin "Max" med frisk DOT3 bremsevæske og lukke master sylinderen lokket.

20 Se på baksiden av venstre-front caliper og finne bremselufteventil - 1/4-tommers ventil på toppen av bøylen. Trykk en 1/4-tommers-dimeter gummislange på lufteventilen og sette den andre enden av slangen i en ren beholder.

21 Fyll ren beholder med friskt DOT3 bremsevæske til væsken dukker ned til enden av slangen.

22 Be din assistent med å trykke på bremsepedalen før det føles fast - om fem til ti slag - da holder fast trykk på pedalen.

23 Vri lufteventilen ca en halv omdreining mot klokken med en kombinasjon skiftenøkkel for å åpne den. Se på enden av slangen neddykket i fluidet og se etter bobler som kommer fra enden av slangen. Steng lufteventilen ved å vri den med klokken og instruere assistenten slippe bremsepedalen.

24 Gjenta trinn 4 og 5 til ingen bobler kommer fra slangen nedsenket i DOT3 bremsevæske.

25 Gjenta trinn 1 til 6 for å blø fremre høyre caliper.

26 Installer forhjulene på Mazda og hånd-trekke til mutrene. Hev lastebil utenfor bukker med et gulv jack og fjerne jack stands. Senk bilen til bakken. Trekk til hjulmutrene, i et sikksakkmønster, til 85 fot-pounds med en momentnøkkel og socket.

27 Påfyll master sylinderen reservoaret til sin "Max" med frisk DOT3 væske.

28 Ta noen gamle DOT3 bremsevæske til en automotive væskegjenvinningsstasjon. Ikke lagre noen gamle væske for gjenbruk.