Slik Finn og erstatt en termostat på en 1992 Dodge Grand Caravan ES

Slik Finn og erstatt en termostat på en 1992 Dodge Grand Caravan ES


Dodge Grand Caravan lang akselavstand ble introdusert i 1987 som en lengre versjon av Dodge Caravan. 1992 Dodge Grand Caravan SE var en to-wheel-drive minivan. 1992 Grand Caravan var tilgjengelig i en fire-wheel-drive versjon. 1992 Grand Caravan SE var utstyrt med en 3,3-liters V-6, i stand til å produsere 150 hestekrefter. Termostaten i 1992 Grand Caravan SE kontrollerer strømmen av kjølevæske gjennom motoren, ved åpning og lukking. Når termostaten går dårlig, er det enten fast åpen, eller fast lukket, og må byttes ut.

Bruksanvisning

1 Løft fronten av minivan, ved hjelp av kjøretøy ramper. Hvis kjøretøyet ramper er ikke tilgjengelig, bruk en jekk for å heve fronten på bilen. Sted bukker under den fremre underramme, på hver side av motoren. Senk bilen på bukker.

2 Lå under støtfangeren foran og skyv kroppen i posisjon til å få tilgang til baksiden av radiatoren. Skyv et avløp pan under radiatoren, og sette åpningen omtrent en fot bak radiatoren. Løsne den nedre radiatorslangen klemme med en skralle og socket, eller en tang hvis det er en squeezable klemme. Flytt klemmen tilbake mot motoren om seks inches. Fjern radiatorslangen fra radiatoren og la væsken renne ned i pannen for ikke mindre enn tre minutter.

3 Installer radiator slangen tilbake på radiatoren og skyv klemmen på plass igjen på slangen. Stram radiator slangen klemme med en skralle og socket til den sitter godt. Flytt klemmen med tang, hvis det er en squeezable klemme.

4 Åpne panseret på Grand Caravan, og sette panseret prop. Kontroller visuelt og finn termostathuset på passasjersiden av motoren, nær toppen. Termostathuset har enkeltkjøleslange til å kjøre inn i den, og at huset er festet til vannboksen. Termostathuset ligner en fotball med to bolter på de smale endene. Hele forsamlingen ligger rett ved siden av tenningen distributør forsamlingen.

5 Fjern de to termostat boliger bolter med en skralle og socket. Trekk termostathuset og varmeapparat slangen vekk fra vannet boksen, utsette pakning og termostat. Fjern termostaten med en tang, og sett den direkte inn i avløpet pannen. Fjern pakningen med tang og legg den i avløpet pannen, så vel.

6 Rengjør vann boks pakning monteringsflate med et barberblad eller boks kniven. Gjør feiende bevegelser med bladet, bort fra det store hullet i midten av vannmerket. Sørg for å fjerne alle de gamle pakningsrester fra vannet boksen, så dobbeltsjekk og fjerne pakningsrester stakk til termostathuset ytre leppe.

7 Installere den nye termostaten inn til sentrum av vannboksen monteringshullet. Sørge for at den side av termostaten med fjæren som vender innover, inn i vannet boksen. Installer den nye termostaten pakningen på vannboksen. Installer termostathuset på vannet boksen, og stram boltene til 180 tommers-pounds, med en 3/8-tommers stasjonsmomentnøkkel og socket.

8 Ta av radiatorlokket, og tilsett 3/4-gallon 50/50 premix kjølevæske inn i radiatoren. La kjølevæsken til å sitte i omtrent et minutt før du legger ekstra kjølevæske. Legg kjølevæske en gang til toppen av radiatoren.

9 Start motoren med radiatorlokket av radiatoren. Slå varme kontrollpanelet ringer for å tine, full varme og full viftehastighet. La minivan til å kjøre i ca 15 minutter. Legg kjølevæske til radiatoren, som nivået av kjølemiddeldråper. Du vil se luftbobler spennende radiatoren. Dette kalles "blødning" kjølesystemet. Fortsett å legge kjølevæske, til du har lagt til 1 1/4-liter kjølevæske til kjølesystemet. Slå av motoren når luftboblene slutter å komme ut av radiatorlokket hullet. Denne prosessen kan ta så lenge som 1/2-time.

10 Sett på radiatorlokket, og pass på at du slår den to ganger. Trykk ned og vri lokket med klokken til den ikke vil slå seg lenger. Dette vil låse lokket til sin endelige sikker stilling.

11 Tøm renne pannen inn i en tom kjølevæske flaske. Ta brukt kjølevæske til en lokal auto shop eller oljeskift butikk. De fleste av disse anleggene vil gjerne kaste en brukt kjølevæske gratis. Ikke kast kjølevæske i et avløp eller kloakk, da dette vil føre til at kjølevæske å oppgi grunnvannsystemet.

Hint

  • Automotive kjølevæske eller frostvæske inneholder etylenglykol, som er et svært giftig stoff. Vask huden i 15 minutter med varmt vann og såpe hvis du tar kontakt med kjølevæske i det hele tatt. Etylenglykol er giftig for mennesker og dyr. Pass på at du ikke la kjøle søl på bakken. Mett spill med flytende rengjøringsmiddel eller oppvaskmiddel, deretter spray området i ca fem minutter.
  • Hvis du føler deg svimmel i det hele tatt i løpet av dette prosjektet, stoppe og søke legehjelp umiddelbart, som du kan lide av etylenglykol forgiftning. Etylenglykol kan gå inn i blodet gjennom huden, øynene, munnen og lungene. Fremkall ikke brekninger hvis du føler du har ingeetylenglykol.