Slik feilsøker Strøm Antenner

Å ha en fungerende stereoanlegg i våre biler har blitt en nødvendighet for de fleste av oss. Vi må lytte til trafikkmeldinger, nyheter, til vår favoritt talkshow eller radiostasjon på vei arbeid og hjem. Hvis bilen er utstyrt med en strøm antenne, vil tiden kommet når noe går galt, og det kan være lurt å finne problemet selv. Enten systemet leveres med en automatisk eller halvautomatisk antenne, vil disse trinnene guide deg gjennom for å finne problemet. Du trenger helt grunnleggende forståelse av elektriske kretser. Men hvis du ønsker å lære grunnleggende feilsøking, vil denne prosedyren hjelpe deg, også. Så, la oss starte.

Bruksanvisning

1 Vri tenningsbryteren på, og slår på radioen eller antennen bryteren for å aktivere antennen. Hvis du kan høre motoren i gang, kan du gå til neste trinn, ellers går du til trinn 3.

2 Undersøke antennemasten, og se etter en mulig bøyning. Fjern antenneenheten om nødvendig, og kontroller masten og slange for eventuelle skader eller smuss som kan hindre fri bevegelse av antennen. Enkelte mastene kan erstattes. Sjekk med din lokale forhandler.

3 Sjekk strøm antennen Sikring, og sørg for at den er i god stand.

4 Slå på tenningen, men ikke start motoren. Slå på radioen, eller har en assistent aktivere antennebryter. Ved hjelp av en test lys, sjekk for spenning på antennen, og sørge for at jordforbindelsen fungerer. Hvis du kan oppdage spenning og en god jord, erstatte antennen.

5 Kontroller antennens stafetten. Slå på tenningen og antennebryter eller radioen å operere antennen - du kanskje trenger hjelp av en assistent. Ved hjelp av en test lys, sjekk relé innkommende spenning og jording. Også test for spenning som går fra releet til antennen. Hvis releet mottar spenning og har en god jordforbindelse, men kan ikke sende spenning til antennen, må den skiftes.

6 Slå på tenningen, og kontroller antennesvitsjen innkommende spenning ved hjelp av en test lys. Hvis det ikke er spenning, se etter en åpen eller kort på ledningen mellom bryteren og sikringen panelet.

7 Test for kontinuitet på bryteren-på semi-automatiske antenner som bruker et multimeter. Pass på at det er kontinuitet i både opp og ned posisjoner. Hvis det ikke er kontinuitet, erstatte bryteren.

8 Kontroller vaier kjører fra antennen bryteren til releet for kontinuitet ved hjelp av et multimeter.

9 Vri tenningsbryteren til på-stilling. Slå på radioen, og teste for fôr spenning fra radio til stafetten ved hjelp av en test lys hvis du har en helautomatisk strøm antenne. Hvis det er spenning, sjekk wire for en åpen eller kort. Hvis det ikke er spenning, ta radioen til et verksted for inspeksjon.

Hint

  • Å ha makt-antenne koblingsskjema på hånden mens feilsøking gjør det enkelt å identifisere ledninger og komponent konfigurasjon.
  • Du kan kjøpe en bil service manual på de fleste auto deler butikker eller konsultere en gratis på de fleste offentlige biblioteker.