Slik feilsøker klimaanlegget i en Pontiac Grand Prix

Unngå en tur til mekaniker ved å prøve å feilsøke problemer selv i din Pontiac Grand Prix. Air condition problemer er ganske vanlig, men kan ofte være ganske enkelt å diagnostisere og selv fikse.

Bruksanvisning

1 Start bilen og slå på klimaanlegget. La motoren kjøre i noen minutter slik at luften kan kjøle. Kontroller at du har de riktige knappene valgt. Det enkle trinn kan avdekke roten av problemet.

2 Se om problemet er så enkelt som en blåst sikring. Det er trolig en blåst sikring dersom temperaturkontroll på dashbordet ser ut til å fungere korrekt, men har ingen effekt på lufta. Finn sikringsboksen i en Pontiac Grand Prix inne i hanskerommet. Finn en liten kasse på høyre side av hanskerommet og åpne den. Sikringen kontrollerende AC vil være på plass 28.

3 Sjekk kontrollpanelet dersom klima kontroller på dashbordet ikke føles riktig. Fjern først den svarte negative kabelen og vente to minutter å deaktivere kollisjonsputen. Fjerne hele instrumentinnredningspanelet, som strekker seg over hele lengden av dashbordet. Finn kontrollpanelet bak radioen. Fjern skruene som holder den på plass. Koble den elektriske kontakten og trekk kontrollpanelet ut.

4 Juster luft nivåer med kontrollene som bilen kjører. Lytt til vanlig blåser støy. Hvis du ikke kan høre det, eller det ikke øker når luften er slått til høy, så problemet er sannsynlig viftemotoren. Først koble fra og ta ut instrumentpanelet. Viftemotoren er funnet på passasjersiden bak en annen trim panel. Skru å fjerne det.