Slik feilsøker Honda Civic Oil Burning

Siden introduksjonen i 1973 Honda Civic har opparbeidet seg et rykte som en pålitelig bil. Uansett, kan motorproblemer oppstå, spesielt i eldre modeller eller biler utsatt for mangelfullt vedlikehold. Noen problemer kan resultere i smøreolje lekker inn i sylindrene, forårsaker en karakteristisk blå røk som kommer ut av eksosrøret. Det er viktig å identifisere årsaken til oljefyring, slik at problemet kan repareres så raskt som mulig.

Bruksanvisning

1 Kontroller kjølevæsken i kjølefluidreservoaret og i radiatoren. Hvis kjølefluidet er mørk brun, eller om det er oljeaktig skum som flyter på overflaten, er det sannsynlig at motorens toppakning har sviktet.

2 Kontroller komprimering av hver sylinder. Lav kompresjon i en sylinder sannsynlig indikerer at stempelringer eller ventil selene er slitt eller skadet. For å finne ut hvilke, legg en teskje motorolje inn i sylinderen og gjenta kompresjonstest. Dersom komprimeringen øker problemet er stempelringen. Dersom komprimeringen forblir lav problemet er i ventilsettet.

Hvis kompresjon er lav i to tilstøtende sylindre det indikerer sannsynligvis en toppakning fiasko. Lav kompresjon på alle sylindre indikerer at stempelringene, og kanskje sylindrene, er slitt.

3 Sjekk PCV ventilen. Fjern slangen fra ventilen og starte motoren. Trykk fingeren på den eksponerte PCV ventil åpning. Hvis et vakuum er tilstede da ventilen fungerer som den skal. Kontroller slangen for blokkering.

4 Sjekk motoroljetrykket ved å koble en olje trykktesting enheten i henhold til produsentens instruksjoner. Høy oljetrykket vanligvis indikerer at olje passasjer i motoren er koblet med slam. Lavtrykk vil sannsynligvis en indikasjon på problemer med oljepumpe eller overdreven slitasje på veivakselen lagrene.