Slik feilsøker en Panasonic DVD

Når Panasonic DVD-spilleren plutselig slutter å virke, ikke automatisk koble alt og leder for et verksted. Oddsen er bra at du kan få Panasonic spinn DVDer igjen. Bare følg disse tipsene for feilretting og se om du kan spare penger på en reparasjon regning eller en ny DVD-spiller.

Bruksanvisning

1 Prøv flere forskjellige plater i din Panasonic DVD-spiller. Hvis de fleste plater vil spille, er sjansen stor for at problemet kan være med en bestemt plate i stedet for maskinen.

De fleste eller alle test plater vil ikke spille? Gå til trinn 2.

2 Sjekk dine forbindelser. Sjekk strømledningen for å sikre at den er plugget godt inn i stikkontakten. Sørg for at de hvite og røde lydkablene er koblet ordentlig til baksiden av DVD-spilleren og mottakeren eller fjernsyn. Likeledes må du kontrollere den gule videokabelen er koblet til de riktige kontaktene på DVD-spilleren og den andre enden.

3 Sett inn DVD linserengjørings plate i Panasonic og følg produsentens anvisninger. Renere platen har en liten microbrush som spinner raskt over overflaten av laserlinsen i maskinen din, fjerne støv, lo og rusk. Dette tar vanligvis mindre enn 5 minutter, selv om to sykluser kan være nødvendig hvis maskinen ikke har vært rengjort på en stund.

4 Hvis og bare hvis maskinen er dekket av garantien, må du koble DVD-spilleren, fjern dekselet med en skrutrekker og se inne i skapet. Se etter noen åpenbare tegn på skade slik som løse eller ødelagte ledninger, brent kretskort eller synlig skadet elektroniske komponenter.

5 Sjekk om en løs DVD kan ha hoppet sporene og sitter inni Panasonic DVD-spiller. Noen ganger kan en DVD skli ut av skuffen og bli fast i maskinen. ta ut platen nøye og sjekk for å se om det er behov for rengjøring.

6 Sett noen løs ledning du kan finne med en loddebolt hvis du føler deg tilstrekkelig kvalifisert til å omgå ømfintlige elektroniske komponenter. Ellers noterer det skadede området slik at du kan rapportere den til en tekniker.

7 Sett i DVD-spilleren lenge nok til å løse ut DVD-skuffen for å få tilgang laserlinsen under skuffen. Koble spilleren og tørk forsiktig av laserlinsen med en Q-tip dyppet i isopropanol. La alkoholen fordampe fullstendig før testing av enheten.

Hint

  • Alltid få et anslag fra et verksted før du har DVD-spilleren fast. Du kan oppleve at det ville billigere å kjøpe en ny spiller enn å ha spilleren reparert.
  • Trekk alltid ut utstyr, mens feilsøking på DVD player.Do ikke ta av dekselet på en Panasonic DVD-spiller eller forsøk å arbeide utover vedlikehold med et kommersielt rengjøringsmiddel hvis komponenten er under garanti.