Slik feilsøker en motorsykkel Ignition Coil

Slik feilsøker en motorsykkel Ignition Coil


Tennspolen på en motorsykkel er en elektrisk komponent i tenningssystemet. Den mottar en lav spenning fra sykkelen og trinn det opp til en svært høy spenning. Denne spenningen blir så sendt via kraftige tennplugg ledninger til brann pluggene. Spolen inneholder primære og sekundære vindinger viklet rundt en jernkjerne. Den er forseglet og kan ikke repareres. Når en tennspolen slutter å fungere skikkelig, må den skiftes ut. Heldigvis er en spole funksjon lett testes med en standard ohmmeter.

Bruksanvisning

1 Slå av motorsykkelen. La sykkelen for å kjøle ned å ta på.

2 Trekk tennplugg ledninger ut av spolen. Skru ut de resterende to ledninger festet til spolen med en passende størrelse skiftenøkkel.

3 Sett ohmmeter for å måle Rx1 ohm. Koble målerens sonder til spiral to mindre kontakter. Ohmmeter bør indikere 2,5 til 3,1 ohm. Enhver annen lesning indikerer en dårlig spiral.

4 Sett ohmmeter for å måle Rx1,000 ohm. Koble målerens sonder til spiral to større, tennpluggledningstilkoblinger. Måleren skal nå indikere 10.000 til 12.500 ohm. Readings utenfor dette området indikerer en dårlig spiral.

Hint

  • Fjern alle klokker og ringer før du arbeider rundt elektrisitet.