Slik feilsøker en Chevy S10 lastebil

Slik feilsøker en Chevy S10 lastebil


Chevrolet S-10 pickup lastebil er en relativt enkel bil å reparere. Produsert på en plattform som kan dateres tilbake til 1982, har de grunnleggende komponentene endret seg lite i løpet av årene. S-10-tallet var tilgjengelig med enten en 4-sylindret eller V-6 motor, og 2 eller 4-hjulstrekk. Varianter inkluderer Blazer og Jimmy SUV, og S-15 lang seng modeller.

Bruksanvisning

1 Bestem problemet. Dersom kjøretøyet er ubrukelige, lade batteriet og forsøke å skru den. Starteren bør slå av motoren igjen til batteriet er tom for energi.

2 Lytt etter lyder, clunks, høyt tapping eller angiveri lyder. Bremsene vil hvine ved normal slitasje, og vil klunk når helt utslitt utover vedlikehold. Slangeviftereimer vil hvine når det er vått eller slitt. Lyd kan være en klar, retningsviser av en defekt del.

3 Sjekk for lekkasjer. En defekt girkasse vil lekke rød, søt luktende væske. Lukten av en motor olje er åpenbar, og vanligvis mørk brun til svart i fargen. Kjølevæske kan være grønn, gul eller rød, men vil vanligvis ikke være fet og lukter søtt. Bensin har stikkende, fumy lukt. En lekkasje kan være en klar indikasjon på et bestemt problem. Bruk lommelykt for å kikke inn i sprekkene i motoren fra så mange vinkler som mulig, som kilden til en lekkasje kan være skjult.

4 Sjekk de lagrede motor datamaskin koder. "Check Engine Soon" eller "Tjenesten Engine" light vil normalt lyser når det er en mekanisk problem med motoren. Auto deler butikker vil skanne datamaskinen for lagrede koder. Dette kan direkte finne problemet i løpet av minutter. Alle versjoner av S-10 baserte lastebiler vil ha dette lyset, og lagre kodene.

Hint

  • Bruk verneutstyr når du arbeider på et kjøretøy.
  • Koble fra batteriet før du gjør noen reparasjoner.