Slik feilsøker en Automotive CD-spiller

Slik feilsøker en Automotive CD-spiller


Å ha en CD-spiller i en & # 039; s bil er viktig for mange sjåfører. Lytte til en favoritt-CD kan gjøre en lang kjøretur virke akkurat som mye kortere. En dårlig CD-spiller, men kan være årsaken til stor nød. Før du ringer kundeservice eller kjøpe en helt ny stereo enhet, forsøk på å feilsøke problemet på egen hånd.

Bruksanvisning

Slik feilsøker en Automotive CD-spiller

1 Lytt etter lyden fra motoren prøver utslipp CD hvis platen ikke vil løse ut. Hvis motoren gjør en som elsker støy, se om det kan være en løs belte eller et tannhjul løs på motorakselen. Du må kanskje bytte de løse delene fordi de er mest sannsynlig skadet. Hvis du ikke & # 039; t høre noe støy fra motoren, så motoren, kontroll chip eller knappen på frontpanelet kan være defekt og må skiftes (eller kanskje du bare ønsker å vurdere å få en helt ny enhet på dette punktet) .

2 Rengjør CD-spiller hvis CDer kontinuerlig hoppe eller du får feilmeldinger. Du kan kjøpe en laser linse rengjøring produkt, som selges på de fleste bilverksteder butikker eller bilstereo bedrifter, for å fjerne støv og skitt fra det indre av CD-spilleren. Renere ser ut som en vanlig CD og er plassert i CD-spilleren. Når satt inn, trykk på "Play" på CD-spilleren og la platen å gå gjennom sin rengjøringssyklus. Det tar ca 5 minutter. Se om dette solvsd problemet ved å teste ut noen CDer.

3 Sjekk at det er strøm i CD-spilleren hvis ingenting skjer når du prøver å bruke det. Husk at bilen må være slått på for CD-spilleren til å fungere. Kontroller at stereo effekt skyves på, og at volumknappen ikke er skrudd helt ned. Hvis dette ikke løser problemet, kan du ha en blåst sikring. Sikringsboksen på de fleste biler er plassert bak frontpanelet på bilen & # 039; s hytte, vanligvis nær hanskerommet eller i knehøyde på fører & # 039; s side. Hvis du har problemer med å finne den, ta kontakt med eieren & # 039; s manual. Det er også en sjanse for at stereo har kommet til slutten av sin levetid. De fleste biler overleve sine stereoanlegg og nye er kjøpt til enhver bilstereo butikk eller på nettet.

4 Kontroller at CD ikke er skadet eller skitten, og at det har blitt satt inn på riktig måte hvis CD-en ikke vil spille. CDR og CD / RW-plater (kopierte plater) kan også være årsaken til problemet, spesielt hvis CDR er billig. I tillegg, hvis platen ble brent for fort, eller kopimaskinen ikke hadde ferdigstilt CD, CD kan ikke spille i din enhet.

5 Trekk ut strømledningen og plugg den inn igjen hvis CD-spilleren viser en feilmelding som ikke er dokumentert i eierens & # 039; s manual. Statisk utladning kan forårsake et system lockup. For å nå ut strømledningen, må du fjerne stereo. Se i bruks & # 039; s manual for tips om hvordan du gjør dette. Hvordan du fjerner stereo fra dashbordet vil være avhengig av type stereoanlegg og merke og modell av bilen. Se Ressurser for informasjon om hvordan du kan ta stereo ut av det aktuelle kjøretøyet.

Hint

  • Sørg for å koble fra bilbatteriet før du inspisere sikringsboksen.