Slik feilsøker en 2003 Dodge Neon som ikke vil starte

Slik feilsøker en 2003 Dodge Neon som ikke vil starte


Få ting er så frustrerende, og har så mye evne til å produsere angst, som en bil som plutselig ikke vil slå seg på. Hvis du kjører en 2003 Dodge Neon, da, som med de fleste biler, det er noen generelle ting du kan kontrollere gjennom å feilsøke problemet. Men det er også noen ting å se etter som er spesifikk for 2003 Dodge Neon selv.

Bruksanvisning

Feilsøking bilen

1 Påfør startkabler til din Dodge Neon batteri og har en venn eller en annen vennlig bilist prøve å hoppe ut batteriet for å starte bilen. Hvis dette ikke fungerer, så sjekk noen av de andre delene av det elektriske systemet. Prøv wiggling kablene som kobles til batteripolene. Noen ganger, hvis kablene er løse eller må byttes, så bare litt vrikke kan gjøre utslaget. Hvis terminalene er korrodert, hell soda over det, som karbonsyre vil vaske bort batterisyre. Til slutt, sjekk sikringene. Hvis sikringen for starteren er død, prøve å erstatte den med en ekstra sikring og starte Neon igjen.

2 Test din starter og batteri. Den beste måten å gjøre dette på er på en auto deler butikken. Hvis du kan få din Neon kjører eller har det tauet, bare kjøre til butikken og be dem om å teste elektriske systemet, starter og batteri. De bør være i stand til å gjøre dette enkelt og raskt mens du venter. Mens du er i butikken, hvis de elektriske systemtestene ikke avsløre noe vesentlig det ville være et godt tidspunkt å søke noen råd om hva løsningen kan være fra andre bilpleie eksperter.

3 Sette bilen i nøytral for å engasjere seg nøytral sikkerhetsbryter, som er inkludert i alle modellene i 2003 Dodge Neon. Sørg for at nødbremsen er på, og foten er på bremsepedalen slik at du ikke rulle inn i en annen bil eller objektet. Slå bilen på. Men dette er bare en kortsiktig løsning om det fungerer. Du må kanskje ta bilen til en mekaniker for å ha langsiktig sikkerhet at bilen vil være i orden.

4 Sjekk veivaksel sensor. Noen 2003 Neons har hatt problemer med å starte hvis denne sensoren ikke fungerer som den skal. Dette er en løsning som må gjøres av en utdannet mekaniker, med mindre du har mye erfaring med bil reparasjon. Mekanikeren vil ha en diagnostisk datamaskin som kan koble til datamaskinen din Dodge Neon. I tillegg vil mekanikere også ha et ohmmeter som vil hjelpe dem å finne ut hva slags makt går gjennom kretsen av sensoren.