Slik feilsøker en 1999 Jeep Grand Cherokee

Slik feilsøker en 1999 Jeep Grand Cherokee


Feilsøking din 1999 Jeep Grand Cherokee før du tar den til et servicesenter kan spare deg for tid og penger. Et problem kan virke komplisert i begynnelsen, men ved inspeksjon, har en enkel og rimelig sak. Få noen grunnleggende verktøy og utelukke årsaker som har enkle reparasjoner, for eksempel en defekt batteri, en blåst sikring eller korroderte tennplugg. Sørg for regelmessig vedlikehold er utført, inkludert å ha overføring væske og motorolje endret.

Bruksanvisning

1 Slå av motoren og gjøre en visuell inspeksjon under panseret. Sjekk for ødelagte eller løse viftereim, løse ledninger og kollapset, brutt eller frakoblet slanger. Se etter korrosjon på batteripolene, vannpumpe og radiator. Tørn motoren og se igjen. Sjekk for overdreven rocking eller vibrasjoner. Lytt til kilden av mistenkelige lyder.

2 Kontroller sikringene for pauser. Trekk dem ut en etter en for å inspisere dem visuelt, eller bruke en sikring tester for en mye raskere resultat. Sikrings testere er billig og pålitelig. Snu bilen på, men ikke skru den. Ground testeren til en metalloverflate uten strøm og trykk spissen til hver ende av sikringene. Dersom tester lysene på den ene enden, men ikke den andre, har kretsen er brutt. Skift ut sikringen.

3 Test dine tennplugger for tilstrekkelig gnist. Fjern en ledning fra en av tennpluggene mens motoren er i gang. Koble tennpluggtester til tennpluggen og se etter en puls i tester. Sjekk hver tennplugg i sving. Ingen puls betyr ingen gnist. Skift tennpluggen.

4 Sørg for batteri og dynamo er å sette ut nok spenning. Slå av motoren. Trykk på den røde (positive) tester til den røde batteriterminalen og den sorte (negative) til den sorte batteriterminalen for å teste batteriet. Den voltmeter bør lese mellom 12,5 og 12,8 for riktig utgang. Gjenta med motoren på å teste dynamoen. Den voltmeter skal nå lese mellom 13,6 og 14,3. Lavere tall betyr enten batteriet eller dynamo sliter.

5 Ta din Jeep til nærmeste auto deler butikk for en gratis diagnostisk test av motorens feilkoder. Feilkoder lagres i datamaskinen og blir hentet med en SCAN verktøy. Men først, kan du prøve å trekke kodene selv ved å vri nøkkelen på og av i denne rekkefølgen: på, av, på, av på. Se "check engine" lys for koder. Det vil blinke flere ganger for å indikere det første sifferet i en kode, pause for et øyeblikk, og blinker litt mer for det andre tallet. For eksempel vil kode 55 lyde: flash, flash, flash, flash, flash, pause, flash, flash, flash, flash, flash.

Hint

  • Øv sikkerhetstiltak mens han jobbet på en motor. Bruk vernebriller og hansker. Fjern løse klær og smykker, og binde opp langt hår for å unngå å få det fast i bevegelige deler.