Slik feilsøker en 1998 Jeep Laredo

Slik feilsøker en 1998 Jeep Laredo


1998 Jeep Laredo er en avlegger av Jeep Grand Cherokee. Det er en mellomstore sport utility vehicle med plass til fem passasjerer og leveres i enten en V6 eller V8, selv om Edmunds.com anbefaler splurging på V8 hvis du kan, fordi ytelsen og makt er overlegen. Når Laredo viser tegn til problemer, feilsøke symptomer med en elimineringsprosess. Start med de dash målere og gå videre til kilder til makt i motoren.

Bruksanvisning

1 Test dynamoen og batteriet tilstrekkelig spenning. Koble den positive og negative voltmeter fører til positive og negative batteripolene mens motoren er slått av. Avlesningen på voltmeteret er en indikasjon på spenningen i batteriet. Den bør leses mellom 12,5 og 12,8 volt. Tørn motoren og kontrollere lese igjen, denne gangen for dynamoen. Avlesningen skal være mellom 13,6 og 14,3 volt.

2 Kontroller sikringene for pauser. Sentralen er i dashbordet på førersiden. Trekk hver sikring for å inspisere visuelt, eller bruke en test lys ved å jorde ledningen til en metallbolt, vrir tenningsnøkkelen på og trykke på tuppen av testen lyset i begge ender av hver sikring. Ta ut og erstatte eventuelle sikring som ikke klarer å gjøre testen lyset kommer på.

3 Trekk feilkoder. Hook en diagnostisk skanneren til testporten under dashbordet, vri om nøkkelen "On", og følg instruksjonene på skjermen for skanneren for å trekke kodene. Skriv kodene ned og se opp deres betydning i en reparasjon manuell, eller se på nettet etter en liste over Chrysler koder.

4 Se under panseret med motoren i gang. Sjekk for løse belter, løse eller frakoblede ledninger og tydelige tegn på skade. Rust, korrosjon og sølt batterisyre er alle tegn på sviktende deler. Identifisere kilden og feilsøke den delen.

5 Test termostat, radiator vifte og kjølevæske nivåer hvis Jeep er overoppheting. Tørn motoren og la den gå på tomgang til driftstemperatur. Løft panseret og ta på den øvre radiatorslangen. Hvis termostaten fungerer som den skal, har det åpnet for å slippe varmen fra å kjøre motoren til radiatoren, og dermed gjør den øvre radiator slangen veldig varmt å ta på. Sjekk at viften kommer på når motoren er varm, og sørg for at kjølevæsken er ren og fylt på riktig måte.