Slik feilsøker en 1996 Chrysler Town & Country

Basen modellen av 1996 Chrysler Town and Country minivan kom utstyrt med en 3,3 liters sekssylindret motor. Van inkluderte flere forskjellige standard funksjoner, inkludert bøtteseter, passasjersete for syv, en overhead-konsoll, cruisekontroll, servostyring, en tilt ratt, klimaanlegg, 15 tommers hjul, dørlåser og kjørecomputer. Fordi byen og landet består av så mange forskjellige deler kan det være vanskelig å vite hva reparasjoner eller endringer for å gjøre. En måte å feilsøke van er ved å arbeide gjennom generelle feilsøkingsteknikker.

Bruksanvisning

1 Se på drivstoffslangen montering av byen og landet hvis du lukter gass røyk i kupeen av van mens du kjører. Det kan være en løs eller skadet drivstoffslangen eller drivstoffslangen kontakt. Det kan også være en lekk drivstoffilteret eller drivstofftanken kunne punktert eller skadet og drivstoff lekker. Du bør også sjekke beholderen tømmeventilen på drivstoffsystemet for å sikre at det ikke lekker. Kontroller at forgasser og drivstoff sprøyte inne i motoren ikke er slitt, skittent eller ødelagt.

2 Sjekk van MAP sensor når motoren har en ujevn tomgang. Kontroller at sensoren er fortsatt fungerer. Finn EGR ventilen og se om det er defekt eller ikke også. Drivstoff sprøytebrukere kan også være skitten eller slitt eller tomgangsluftkontrollventil og tomgang aktuator for å sikre at de ikke er skadet, defekt eller løs. Gass stilling sensor kan være feil tilkoblet eller defekt og drivstoffilteret kan være tett eller skittent. Pass på å også sjekke PCV ventil, forgasser, eksosventiler, timing gear, drivstoffpumpe, kamaksel og tenning poeng for å finne ut om noen av disse delene må repareres eller erstattes.

3 Se på differensialsystemet i byen og landet når du hører en stønnet støy som kommer fra undersiden av van mens du kjører. Du kunne ha en lav differensial væskenivået. Du kan også ha en slitt eller skadet differensial peiling eller feil type differensial væske inne i systemet. Hvis du hører stønnet støy som kommer fra motorrommet mens du slår på rattet, se på styring pumpe og servostyring sylinder for å sikre at de ikke er defekt. Du bør også sjekke servostyring slangen for å sikre at det er riktig installert og at den ikke lekker.