Slik feilsøker en 1993 Ford F150 Engine

Slik feilsøker en 1993 Ford F150 Engine


Det er mange ting som kan gå galt med en 1993 Ford F150-motoren; ikke på grunn av alvorlige tekniske eller mekaniske feil, men som et resultat av alder. Nå har en 1993 Ford F150-motoren gått års rutine slitasje. Noen ganger, når et problem dukker opp, kan feilsøkingsprosessen være vanskelig, spesielt siden alle symptom kan ha flere årsaker. Det er en måte å påskynde feilsøkingsprosessen. Selv gamle, har Ford fortsatt en elektronisk motorkontrolldiagnosesystem, som kan hjelpe deg.

Bruksanvisning

1 Klatre inn i F150 førersetet. Plasser penn og papir på navigatøren setet for senere bruk. Sett nøkkelen inn i motoren, og starte motoren. La motoren gå på tomgang før F150 har nådd normal driftstemperatur. Slå av motoren.

2 Åpne panseret, og se etter komponenter tittelen "Self Test Outlet" (STO) og "Self Test Input" (STI). STO er klumpete med seks sider. Det også har jo seks utløpside. Ved siden av det, vil du finne STI. Det er en mindre, enkelt utløpsåpning på en wire.

3 Koble STI og STO med ledning. Sett den ene enden av ledningen inn i STI, og koble den med lavest venstre porten på STO.

4 Gå tilbake til førersetet, og sett nøkkelen inn i F150 tenningen. Slå til "On", men la motoren maktesløse.

5 Plukk opp penn og papir fra navigatoren setet. Tell hvor mange ganger "Check engine" lyset blinker. Du vil se lange blink, som betegner det første tallet i koden. Dette vil bli etterfulgt av kortere blink, som betegner det andre nummeret av koden. Skriv ned alle tallene "check engine" lys rele til deg.

6 Vri nøkkelen til "Av", og ta den ut av tenningen. Fjern jumperen ledningen fra STO og STI, og lukket kalesje.

7 Besøk et nettsted dedikert til første generasjon On-Board Diagnostics. OBD-I-koder variere fra bilprodusenten. Søk etter Ford flash koder.

8 Kopier EEC-IV koding definisjon på det samme papiret du skrev kodenumrene. Plasser riktig definisjon med den tilsvarende kodenummer.

9 Gå tilbake til F150, og åpne panseret. Undersøke motor steder som samsvarer med kodene på listen din.