Slik feilsøker AT & amp; T Wireless

Slik feilsøker AT & amp; T Wireless


AT & T serverer millioner av mobiltelefoner på sitt nettverk. Med så mange kunder, AT & T opprettet en steg-for-steg prosess for å feilsøking på et nettsted for å håndtere problemer med nettverk, talepost, oppsett og andre problemer som møter trådløse brukere. Noen av disse alternativene ikke gjelder for alle AT & T-kunder. Mobiltelefonen Selskapet har også et kundeservicesenter tilgjengelig 24 timer i døgnet, syv dager i uken.

Bruksanvisning

Slik feilsøker

1 Besøk AT & Ts eRepair hjemmeside. Når siden lastes, klikker du på boblen for "Wireless". Klikk deretter på "Fortsett".

2 Velg din telefon eller enhet fra rullegardinmenyene. Klikk "Velg produsent" og klikk på skaperen av telefonen, for eksempel Samsung eller Apple. Klikk deretter på modell av telefonen. Klikk "Next" for å fortsette.

3 Vent til Phone / Device Support side å laste, som omfatter ulike seksjoner for feilsøking telefonen. Disse inkluderer "Device Setup", "Downloads", "Mobilsvar Support", "Network Support" eller "Populære spørsmål."

4 Klikk på en av de blå lenkene i disse delene for å svare på problemet. Klikk for eksempel "Hvordan aktivere My Phone" om å ha problemer med å komme i gang med den trådløse mobil. AT & T leder deg gjennom å sette opp telefonen din konto og talepost.

5 Klikk på "Ja" eller "Nei" for tilbakemelding spørsmål. En undersøkelse dukker opp noe som gjør at du kan utdype om guiden hjalp deg eller ikke. Svar på spørsmålene i undersøkelsen, og klikk deretter på "Send" eller lukke vinduet hvis du ikke ønsker å delta.

6 Kontakt AT & T kundesenter hvis feilsøkingsguiden ikke klarer å hjelpe deg på 1-800-331-0500. Du kan også sende e-post AT & T ved å logge inn på din konto. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig til GoPhone kunder.