Slik feilsøker ABS Lys på Ford varebiler

ABS-systemet i en Ford varebil er viktig for sikkerheten av kjøretøyet. Anti-bremser holde bilen glir ut av kontroll når du stopper plutselig og overdrevet. Dersom ABS lyset er på, er det svært viktig å finne og løse problemet raskt og riktig.

Bruksanvisning

Slik feilsøker ABS Lys på Ford varebiler

1 Pass på at lyset ikke er på unødvendig. Noen ganger ABS vil komme på grunn av en datafeil når det er faktisk ikke noe problem med blokkeringsfrie bremser. For å sjekke om dette, gjør du følgende: slå av kjøretøyet. La stå i noen minutter. Start tilbake opp og kjøre i noen minutter på varierende hastigheter 0-45. Gjenta dette tre ganger. Hvis lyset forblir på hele tiden under testene, har du en legitim sak.

2 Kontroller bremsevæske. Hvis væsken er under påfyllingsnivå, sensorer varsle hoveddatamaskinen på Ford van. Dette i sin tur lyser opp ABS lys (og muligens den viktigste bremselyset i tillegg). Hvis væsken er under streken, fyll den nevnte linje. Deretter gjentar de tre testene som er beskrevet i trinn 1. Hvis problemet vedvarer, gå videre til trinn to.

3 Finn ut om problemet er elektrisk eller mekanisk. For å gjøre dette, må du utelukke teknisk utvalg. På en jack begynne med å fjerne hjulene fra forakselen og undersøke bremseklosser og rotorer. Hvis det er noen korrosjon eller rust på hver side, eller om bremseklossene er slitt og har behov for utskifting, kan dette være årsaken til ABS belysning opp. Men hvis bremseklosser og rotorer synes i orden, har du mest sannsynlig har et elektrisk problem.

4 Kontakt en mekaniker. En elektrisk problem kan bare bli fastsatt gjennom en full scan, som vil avsløre en viss kode som tilsvarer en feil sensor. Dessverre, må disse sensor problemene bli trouble av en lisensiert mekaniker. Finn et hederlig mekaniker i ditt område å kjøre søket og beregne kostnadene for å reparere feil sensor.