Slik Clear feilkoder fra en Grand Cherokee

Feilkoder eller diagnostiske feilkoder (DTC) oppstår på biler når en sensor eller komponent svikter sin tiltenkte funksjon eller ikke klarer å kommunisere til datamaskinen. Datamaskinen turer da feilen indikatorlampen (MIL) og viser en sjekk motoren symbol på instrumentpanelet. For effektivt å nullstille feilkoden, må problemet først bli diagnostisert og korrigert, hvis det er aktuelt, for å holde MIL fra re-tripping. Bare tømme motor feilkoder på en Jeep Grand Cherokee vil ikke løse det underliggende problemet. Det er to prosedyrer for å fjerne feilkoder.

Bruksanvisning

OBD II 1996 og nyere

1 Åpne førerdøren på Jeep Grand Cherokee og finn den diagnostiske koblingen kontakt under dashbordet. Det er til venstre for rattet, avdekket og formet som et trapes.

2 Plugg OBD II scanner i kontakten og slå deretter tenningsnøkkelen til strøm tilbehøret posisjon. Dette vil belyse alle varsellampene på instrumentpanelet uten at motoren går.

3 Se bruksanvisningen for skanneren. Fordi så mange selskaper gjør dem, vil driften av ditt spesifikke skanneren være detaljert i håndboken. På en hel, kjører disse skannerne er enkelt og nesten selvforklarende.

4 Bla til "slette koder" alternativet vises på menyen på skjermen. Noen skannere har også en sletteknapp alternativ. I så fall trykker du slette. Hvis du måtte bla til alternativet, trykker du på "enter" eller "send" -knappen. Noen skannere kan spørre om du er sikker på at du vil slette kodene. I så fall velger "ja".

5 Se skjermen på skanneren til det viser "-kommandoen sendt" og deretter starte motoren til Grand Cherokee. Sjekk instrumentpanelet for å sikre feilkoden har med hell blitt slettet og MIL ikke lenger lyser.

OBD Jeg 1993-1995

6 Åpne panseret til Grand Cherokee.

7 Bruk en fastnøkkel til å løsne den negative batteripolen klemme sin festebolten og mutteren.

8 Bruk et par av Channel Lock tang til å vri løsnet terminal klemmen og løft det ut av batteripolen.

9 Slå frontlys bryteren på og tenningsnøkkelen til tilbehøret maktposisjon. Dette vil utvise alle lagrede spenningen i det elektriske systemet og utslette datamaskinens minne. Vent 10 minutter.

10 Slå av tenningen og frontlys bryteren og koble den negative batteripolen klemme. Start motoren for å sikre feilkoden slettes, og den MIL ikke lenger lyser.

Hint

  • Selv om du kan slette koder på OBD II i Grand Cherokees ved å følge punkt 2 uten å bruke en skanner, er det ikke anbefalt på senere modeller. De fleste alle nyere biler leveres med tyveriforebyggende radioer og interne alarmsystemer. Når minnet på datamaskinen er utryddet, vil bilen gå inn i beskyttelsesmodus og også tørke ut radio og interne alarmsystemer, noe som gjør dem begge ubrukelige. Selv om de kan være nytt, vil få den informasjonen må komme fra en Jeep forhandler og vil medføre kostnader.
  • Mest alle deler butikker vil lese og tilby å slette kodene for deg; men i noen stater, er de ikke lov til å slette koder, men kan tillate deg å trykke på slettefunksjonen på skanneren.
  • Når datamaskinen feilkodene slettes, må datamaskinen rediagnose selv. Det vil lære på nytt og recommunicate med alle sensorer og kretser integrert i systemet. Dette kan ta flere normale kjøresykluser for at datamaskinen kan kommunisere med alle sensorer og kretser før det er i beredskap modus. Det er på dette punktet der datamaskinen vil re-utløse MIL hvis den oppdager reparasjonen ble ikke gjort til Grand Cherokee. Sletting av koder for å lure utslipp testing vil ikke fungere. Utstyr som er koblet til bilen vil være i stand til å fortelle om datamaskinen er i sin beredskap modus og vil mislykkes det før den er klar og MIL fortsatt ute.