Slik arbeider en manuell girkasse

En manuell girkasse krever at føreren kan skifte gir i et kjøretøy for å imøtekomme for fart og endringer i retning og terreng. Girspaken for en manuell girkasse er enten på rattstammen eller på gulvet mellom forsetene. Biler og lastebiler kommer med en tre-, fire- eller fem-trinns girkasse. Mange sjåfører foretrekker kontroll for å velge tannhjul på farten med manuelle girkasser. Skiftende en automatisk girkasse krever ekstra kjøring ferdigheter, men det kan være svært nyttig å gjøre girskift med en manuell girkasse i bakker eller glatte veier.

Bruksanvisning

Slik arbeider en manuell girkasse

1 Fest sikkerhetsbeltet og se at alle passasjerer gjøre det samme. Et kjøretøy gir ingen beskyttelse for passasjerene ikke iført bilbelte.

2 Kløtsj før du starter bilen. Clutchen må også være nede når bremsepedalen brukes.

3 Skift til "første" eller "omvendt" med clutchen ned. trykk på gasspedalen forsiktig mens du sakte løfte clutch. Bilen vil begynne å bevege seg i den valgte retningen.

4 Bruk baksiden for å sikkerhetskopiere bilen fra en død stoppe. Noen stick-shift-modeller krever shifter å være popped nedover, eller et grep fane for å bli trukket før skiftet å reversere. Dette beskytter mot uhell skiftende i revers mens kjøretøyet er i bevegelse fremover.

5 Shift gjennom forover som du tar bilen opp til hastighet. Redusere presset på gasspedalen som du tråkker på clutchen for å skifte fra "første" til "andre" når motor vinder med en hastighet på 10 til 15 miles per time. Sakte løft av clutch som du gjenoppta akselerasjon.

6 Skift til "tredje" gir mellom 20 og 25 miles per time. Bruk samme gass-clutch koordinering av utleie av gassen mens du trykker inn clutchen, deretter tilbake akselerasjon mens du løfter av clutch.

7 Skift til høyere gir å gjøre rede for fart hvis modellen har en fire- eller fem-trinns girkasse. Skift til "fjerde" gir mellom 30 og 35 miles per time og "femte" gir når du nå 40 eller 45 miles per time.

8 Nedgiring for åsene. Skift til et lavere gir for å få makt for klatring en bakke. Bruk også "første" eller "andre" gir for å holde fra å få for mye fart på vei ned en bratt klasse. Dette bidrar til å unngå å brenne ut bremsene.

Hint

  • Øv jobbe en manuell girkasse. Det tar tid og erfaring til å utvikle samordning av skiftende, ved hjelp av en clutch og matchende det opp med riktig akselerasjon.
  • Noen biler har et skifte lys for å indikere behov for å skifte opp et redskap. Disse vil lyse ved bestemte hastigheter uten hensyn til motor krav mens du kjører oppoverbakke.
  • Aldri skifte til revers mens kjøretøyet beveger seg fremover. Det samme gjelder for skiftende i et forovergir mens bilen er i bevegelse i revers. Alvorlige skader og kostbare overføring skader kan oppstå.