Skifte en toppakning på en Pontiac Sunbird 2.0

1982 gjennom 1986 Pontiac Sunbird holdt tre motorer: 1,8-liters, 2,0-liters og 2,2-liters motorer. Alle krever den samme prosessen for å erstatte den toppakning. Hodet pakningen er laget av et komposittmateriale og en stålkjerne, og kan "blåse" hvis du overopphetet kjøretøyet. Hvis du fjerner hodet for å finne at pakningen er ikke dårlig, må det likevel byttes fordi du ikke kan bruke toppakning. De skruene er dreiemoment-til-yield, og derfor må erstattes med nye bolter.

Bruksanvisning

1 Finn relé boksen nær førersiden fender godt. Løft dekselet av relé boksen, og ved hjelp av diagrammet på undersiden av dekselet, må du finne drivstoffpumpen stafett. Trekk stafett ut av kontakten. Start motoren og la den gå til den boder, for å avlaste drivstoff trykket i drivstoffsystemet. Hvis motoren ikke vil starte, skru den over fem eller seks ganger for å avlaste drivstofftrykket.

2 Koble den negative batterikabelen, ved hjelp av riktig fastnøkkel, så sette den til side, noe som gjør at det ikke berører metall. Skyv renne pannen under radiatoren, åpne petcock og fjern radiatorlokket for å tømme kjølevann.

3 Ta av luftfilteret, ved hjelp av riktig socket. Hev bilen ved hjelp av gulvet jack, og støtte det med jack stands. Ta av eksosskjoldet ved hjelp av riktig socket, og koble eksosrøret. Løsne klemmen på varmeslangen ved inntak manifold med skrutrekkeren, trekk deretter varmeapparat slangen av inntaket. Senk bilen ved hjelp av gulvet jack.

4 Skru festeboltene på motoren løftebrakett og luft styringssystem, deretter løsne braketten og luft ledelse som en forsamling. Match-merke distributøren fra basen til inntaksmanifolden slik at du kan installere den i riktig posisjon. Koble ledningsnettet kontaktene, og deretter fjerne distributøren å bruke de riktige kontaktene.

5 Merk alle vakuumlinjer og ledningsnett sele kontakter ved hjelp av tape og markør. Fjern vakuumledningene og ledningsnett sele kontakter. Kople vakuummanifolden på baksiden av dynamoen braketten og fjerne luftstyring røret ved eksosventilen ved hjelp av riktig nøkkel.

6 Koble fra gasspedalen kobling på spjeldhus enheten, fjerner du koblingen braketten med den aktuelle kontakten og legge båndet ut av veien. Løsne slangeklemmen på den øvre radiatorslangen på termostaten, og trekk slangen ut termostaten.

7 Fjern bolten som fester peilepinnen røret, og deretter fjerne peilepinnen rør og brakett. Løsne justeringsskruene for tilbehøret drivbeltene og presse hverandre tilbehøret mot midten av motoren for å gjenoppleve stramming. Løft beltene av trinser og fjern kabelføringstrinsen ved hjelp av riktig socket.

8 Unbolt servopumpe, men ikke fjern linjene. Lå pumpen ut av veien. Koble drivstoffslanger på spjeldhus, ved hjelp av den aktuelle linjen skiftenøkkel. Unbolt dynamoen, men ikke fjern ledningene. Sett dynamo til side. Fjern dynamoen øvre festebrakett ved hjelp av riktig socket.

9 Ta av ventildekselet ved hjelp av riktig socket. Fjern vippearmer og støtstenger med riktig socket, og legge dem ut i den rekkefølgen du tok dem av, fordi de må installeres på nytt i samme posisjoner.

10 Fjern skruene i omvendt rekkefølge som vist på illustrasjonen som er i den første oppføringen under Referanser nedenfor. Løft hodet, inntak og eksosmanifold av som en forsamling. Rengjør pakningen kontaktflatene på motoren og hodet, ved hjelp av plastskrape butikk filler.

11 Plasser den nye toppakning på styrepinnene på blokken og veilede toppakning på plass. Smør skruene med tetningsmasse, deretter installere dem med fingrene.

12 Stram boltene til 18 fot-pounds av dreiemoment i sekvensen skissert i samme refererte illustrasjonen. Slå boltene ytterligere 60 grader. Snu boltene i ytterligere 60 grader for annen gang, og til slutt skru boltene ytterligere 30 grader.

1. 3 Monter vippearmer og støtstenger i sine opprinnelige steder. Juster ventilene når løfteren er på bunnen sirkel av en kamaksel lapp. Tørn motoren til merket på veivakselen skivene på linje med "0" -merket på fanen timing. Sørg for at motoren er i nummer én skytestilling ved å plassere fingrene på nummer én vippearmer som merket på veivakselen skivene kommer i nærheten av "0" -merket. Hvis ventilene ikke flytte som du er bumping motoren over, er motoren i den fremste skytestilling.

14 Juster nummer én og tre sylinder eksosventiler og nummer én og to ventiler på denne posisjonen, ved å støtte justeringsmutteren ut før snert kan være følte at støtstanga (free-play), og slå den mutteren til alle vippe har blitt fjernet (ingen freeplay). Den enkleste måten å "finne" freeplay er å slå støtstanga mellom tommel og pekefinger mens du løsner eller strammer mutteren: Så snart støtstanga svinger mens du løsner mutteren, har du gratis-play. Mens innstramming, så snart støtstanga slutter å slå, er det ingen snert eller gratis-play.

15 Drei mutteren ytterligere 1-1 / 2-svinger når du fjerner snert. Roter motoren en hel runde, helt til "0" merke på linje med tappen timing igjen. Juster eksosventiler på sylindre to og fire, og innsugningsventilene på sylindere tre og fire på samme måte som du bare justert andre ventiler.

16 Sett på ventildekselet og resten av delene i motsatt rekkefølge. Fyll radiatoren med 50/50 frostvæske. Koble den negative batterikabelen. Start motoren og la den komme til driftstemperatur. På dette tidspunkt åpner termostaten og gjør det mulig for kjølevæsken til å strømme. Legg kjølevæske etter behov.

Hint

  • Sørg for at motoren er kald før du starter denne prosedyren.
  • Kast kjølevæsken på en hensiktsmessig måte. Det er giftig for dyr og som er skadelig for miljøet.